KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ağustos 2025 Cuma
°C

Bakan yılmaz, ‘ciran ciran' dizisini beğendi

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Diziyi başarılı bulduğumu söylemeliyim. Oyuncuları başarılı buldum. İyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Bakan yılmaz, ‘ciran ciran` dizisini beğendi
25 EKİM 2010 PAZARTESİ 09:43
0
6525
0
AA aa

 

TRT ŞEŞ ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Türkiye'nin ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' isimli yeni dizi galası Ankara'da yapıldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Yılmaz ve bazı milletvekilleri Türkiye'de bir ilk olan ve TRT 6 ekranlarında izleyiciyle buluşacak ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' isimli yeni dizinin galasına katıldılar.
Programda bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, TRT 6'in her geçen gün daha fazla izlenen ve beğenilen bir kanal olduğunu belirtti. TRT tarafından hazırlanan dizinin sadece Türkiye'de değil dünya'da bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Arınç, uydu aracılığıyla büyük bir dünyaya ulaşacağını savundu. TRT 6'ı izledikçe Kürtçe'nin önemli bir kültürün unsuru olduğunun altını çizen Arınç, konuşmasında mecliste görüşülen yeni RTÜK yasalarında da değindi. Görüşmeler sırasında muhalefetin ortaya koyduğu tavrı eleştiren Başbakan Yardımcısı şöyle konuştu: "Belli bir partinin milletvekilleri TRT Şeş'in açılımından, bu dilin yaygınlaşmasından çok rahatsız. Bu hale gelmesini tehlikeli buluyorlar. Oysa 2002 yılının üçlü koalisyon zamanında böyle yayınlara izin verildi ancak sınırlı zamanlarda yer verildi. Biz 2009 Kasım ayında RTÜK yönetmeliğini değiştirerek tüm sınırları kaldırdık. 3 ay içerisinde yaklaşık 16 radyo ve TV bizden bu yayınları yapmak izin istedi. Halkımız artık büyük bir zevkle ve sevgiyle izlemeye devam ediyor. Artık vatandaş çanağını İran veya Ermenistan'a çevirmesine gerek kalmadı."
Konuşmasında Hz. Peygamberin 'Bir lisan bir insan' hadisi şerifini de hatırlatan Arınç, muhalefete rağmen dil konusunda önemli adımlar atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
TRT ŞEŞ ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Türkiye'nin ilk Kürtçe Sit-Com'u "CİRAN CİRAN" yani 'KOMŞU KOMŞU' adlı diziyi beğendiğini söyleyen Bakan Yılmaz ise, “Diziyi başarılı bulduğumu söylemeliyim. Oyuncuları başarılı buldum. İyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.08.2025
19:06
Bingöl`de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl'de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez açılacak olan Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 11 Ağustos 2025 Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlayacak.
08.08.2025
18:43
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
08.08.2025
18:25
Bingöl`de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 2 şüpheli yakalandı
Biri hırsızlıktan, diğeri aile kanununa muhalefetten aranıyordu. Bingöl'de Jandarma tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildiler.
08.08.2025
18:04
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Saliha Ozan cinayetine ilişkin açıklamada bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadının yaşam hakkı kutsaldır, dokunulmazdır ve asla pazarlık konusu yapılamaz! Kadınların güven içinde, özgürce, onuruyla yaşadığı bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizler, her bir kadın için, her bir hayat için, her bir nefes için mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.
08.08.2025
17:33
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Sözler verildi, kamuoyu heyecanlandı, stadyumun yeri için bile günlerce süren tartışmalar yaşandı ancak gelinen noktada Bakanlıktan da siyasilerden de ses yok! Yeni sezon öncesi TFF stadyum için şartlarını açıklayınca apar topar tadilata yönelinse de 1 ayda nasıl yetiştirileceği muamma!
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın