KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Bakan gül'den demirel'e cevap

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Kayseri'de hükümeti hedef alan açıklamaları ve yatırımların kendileri tarafından yapıldığını açıklamasına Bakan Gül'den tepki geldi.

Bakan gül`den demirel`e cevap
11 HAZİRAN 2006 PAZAR 11:49
0
1528
0
AA aa

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Kayseri'de hükümeti hedef alan açıklamalar yaptığının ve yatırımların kendileri tarafından yapıldığını söylediğinin hatırlatılması üzerine ''Eski Cumhurbaşkanı eski günlerde yaşıyor. Türkiye ise yeni günlerde ve geleceğe bakıyor.
Bu bakımdan herhangi bir polemiğe girmek istemem'' dedi. Gül, özel uçakla geldiği Kayseri'de soruları yanıtladı.

''Irak'taki El Kaide örgütünün lideri Zerkavi'nin öldürülmesine'' ilişkin sorular üzerine Gül, terörle, şiddetle, masum insanların öldürülmesiyle, insanları birbirine düşürmekle bir yere varılamayacağının bir kez daha görüldüğünü söyledi.

Irak hükümetinin kendi güçlerinin de yetişeceğini ifade eden Gül, şunları belirtti:

''PKK terör örgütüyle de gerekli mücadeleyi yapacaktır. Buna inancımız tamdır. Kendileriyle konuştuğumuzda bu yöndeki kararlılıklarını ifade ediyorlar. Ama bir kez daha ifade etmek isterim ki, terör, şiddet, masum insanların öldürmenin yol olmadığı ve bunlarla hiçbir yere varılamayacağı görülmüştür. Bu terör örgütü Türkiye'de de ne yazık ki masum insanların kanına girmişti. Bu bakımdan bunun herkese ibret olmasını diliyorum.''

''KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Rum gemilerinin Türk limanına gelebileceğini ve izolasyonun kaldırılacağını'' söylediğinin belirtilmesi üzerine Gül, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Almanya'da resmi görüşmeler yaptı. Bu çok önemli bir gelişme. Çözüm için Türkiye, Kıbrıs Türkleri elinden geleni yapıyor. Bu söylediğiniz şeyden haberim yok. Kıbrıs'ta eylem planı açıktır. Eylem planı çerçevesinde olursa her şey olur. Orada bir yanlış anlama vardır.''

Mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın