KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Bakan duyurdu! 750 TL'yi aşan fatura ikiye katlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ilk kez şubat ayında uygulanmaya başlanan kademeli faturalandırmada sübvansiyon sınırının ekim ayı içerisinde değişeceğini duyurdu. Halihazırda 5 bin kilovat saat olarak belirlenen sübvansiyon limitinin 3 bin kilovat saate düşürüleceği iddia ediliyor. Söz konusu değişikliğin yapılması halinde 750 TL'yi aşan elektrik faturaları otomatik olarak 1500 TL seviyesine yükseltilecek.

Bakan duyurdu! 750 TL`yi aşan fatura ikiye katlanacak
05 EKİM 2025 PAZAR 20:50
7
1679
2
AA aa

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk'te katıldığı programda elektrik faturalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Bayraktar, elektrik tarifesine kış aylarda doğrudan bir zam yapılmayacağını belirtse de, halihazırda uygulanmakta olan sübvansiyon sınırının değişeceğini belirtmesiyle birlikte milyonlarca hanede 'örtülü zam' telaşına neden oldu. 

FATURALAR İKİYE KATLANABİLİR 

İlk kez bu yılın şubat ayında yürürlüğe alınan uygulama ile yıl içerisinde tüketimi 5 bin kilovat saati aşan hanelere elektrik tarifesinde sübvansiyon verilmeyeceği belirtilmişti. 

Bir başka deyişle, halihazırda elektrik faturası aylık 1.250 TL'yi aşan kullanıcılar, herhangi bir devlet desteği alamadıkları için söz konusu faturayı yaklaşık 2 bin 500 TL olarak ödemek zorunda kalıyor. Bakan Bayraktar, 5 bin kilovat saat olarak belirlenen sınırın ekim ayı içerisinde değişeceğini açıklarken, enerji kulislerinde sübvansiyon sınırının 3 bin kilovat saate kadar düşürülmesi bekleniyor.

'750 TL'Yİ AŞAN FATURA İKİYE KATLANACAK' 

2024 yılında tüketimi 5 bin kilovat saati aşan aboneleri, 2025 yılında destekten çıkardıklarını belirten Bakan Bayraktar, "Bu yaklaşık 1.2 milyon haneydi, şimdi bu yıl ekim ayının sonuna kadar yeni bir limit belirlemeyi planlıyoruz" ifadelerini kullanırken, değişiklik sonrası milyonlarca hanenin faturası ikiye katlanacak. 

Yürürlükte olan 5 bin kilovat saat, Türkiye genelinde ortalama aylık 1.250 TL'lik bir kullanıma karşılık gelirken, bu sınırın 4 bin kilovat saate düşürülmesi 1.000 TL, 3 bin kilovat saate düşürülmesi ise sübvansiyon sınırını 750 TL'ye çekecek. 

Yapılacak düzenlemeyle birlikte, bu sınırı aşan faturalarda yaklaşık yüzde 50 oranında verilen devlet desteği sıfıra inecek ve elektrik faturaları için ödenen bedel ikiye katlanacak. 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116300)
06 Ekim 2025 Pazartesi 07:29
Daha nasıl zam yapsın yüzde yüz zam işte insanları haraca bağlamışlar kullandığını alıyor birde birde kullanmadığınıda senden alıyor kimse itiraz etmiyor demiyor o zamn 750 altında kullanan da vermesin
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın