KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Bakan çelik'ten eğitime 5 trilyon

Deprem sonrası 8 derslikli yapılan Sarayiçi İlköğretim Okulu'na 10 derslik ilave edilecek. Vali Vehbi Avuç Başkanlığı'nda Ankara'ya giden İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu, Karlıova Kaymakamı Şükrü Özcan,

Bakan çelik`ten eğitime 5 trilyon
21 ARALIK 2005 ÇARŞAMBA 12:56
0
2129
0
AA aa
Karlıova Belediye Başkanı Muzaffer Gölen, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Avlı, Bingöl Met-San ve Aksel Şirketlerinin sahipleri Metin Barman ve Oğuz Bilen, Bingöl Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi  TBMM İdare Amiri Feyzi Berdibek'in organizasyonlarıyla Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anık ve Mahfuz Güler ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Doç Dr. Hüseyin Çelik ile görüştüler.

Yapılan görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Genç, Kiğı, Solhan, Karlıova ve Adaklı ilçelerine birer adet öğrenci yurdu yapacaklarını söyledi. Depremden sonra proje hatası nedeniyle 8 derslikli yapılan Sarayiçi İlköğretim Okulu'nun 18 dersliğe çıkarılacağını belirten Bakan Çelik, Sarayiçi ilköğretim Okulu'na 10 derslik ilave edileceğini belirterek, bunun için Bingöl'e 5 trilyon aktarılacağını söyledi. Bakan Çelik, Vilayetler Birliği'nin girişimleriyle de Bingöl merkeze 500 kişilik yurt yapılacağını dile getirdi.

Bakan Çelik ile yapılan görüşmelerin çok olumlu geçtiğini belirten Vali Vehbi Avuç, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik'in Bingöl ilinin eğitim konusuna özel bir önem verdiğini belirterek; “Sayın Bakanımız geçmişte olduğu gibi bu ziyaretimizde de ilimizin eğitim ve öğretim konusunda ne kadar hassas olduğunu ve özel ilgi gösterdiğini bizlere ifade etmiştir. Özellikle Kültür mahallemizdeki öğrenci sayımızın fazlalığını ve mevcut okulun kapasitesinin az olduğunu sayın bakanımıza ilettiğimizde Sarayiçi İlköğretim Okulumuzun mevcut 8 dersliğine 10 derslik daha ilave edebilmemiz için gerekli olan 5 trilyonluk kaynağın aktarılması talimatını vermiş, 5 adet öğrenci yurdu (Genç, Kiğı, Solhan, Karlıova ve Adaklı) açacağını, Vilayetler Birliği'nin girişimiyle de Bingöl Merkez'e 500 kişilik yurt yapılacağını, belirtmiştir. TBMM İdare Amirimiz Sayın Feyzi Berdibek te Bingöl'ümüzün sorunlarına karşı fevkalade duyarlı olduğunu Ankara'daki temaslarımız sırasında ortaya koymuş ve ziyaretimizin ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmamıştır. Sayın Bakanımız ve TBMM İdare Amirimizin şahsında tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Bingöllü işadamları Karlıova'da lise yapacak.

Bingöl Met-San ve Aksel Şirketlerinin sahipleri Metin Barman ve Oğuz Bilen Karlıova İlçesi'nde 16 derslikli lise yapmak için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile sözleşme imzaladılar. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bingöllü İşadamı Metin Barman; “Karlıova'nın deprem bölgesi olması nedeniyle Oğuz Bilen ile birlikte Karlıova'da çelik konstrüksiyonlu bir lise yapmayı düşündük. Bunun için Sayın Valimiz Vehbi Avuç'la yaptığımız görüşmeler sonucunda, Sayın Valimiz yapılan sözleşmeyi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le Ankara'da imzalamak maksadıyla Sayın Milletvekilimiz Feyzi Berdibek'in girişimleriyle Ankara'da temaslarda bulunmak için geldik. Bingöl Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek ile 6-7 kez telefonla görüşmemiz sonucu, sayın milletvekilimizin büyük ilgisi sayesinde Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan randevu alındı. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Doç. Dr. Hüseyin Çelik ile Bingöl'den gelen heyetimiz arasında sözleşme imzalandı.” dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Avlı ise; “Sayın Milletvekilimiz Feyzi Berdibek'in organizasyonu sonucunda Sayın Valimiz, Sayın İşadamımız Metin Barman ve ortağı Oğuz Bilen'e kendi ilçemde böyle bir eğitim lisesini yaptıklarından dolayı müteşekkiriz. Kendilerine de bizlere böyle bir yol açtıklarından dolayı teşekkür ederiz. Diğer iş adamlarımızın da eğitim konusunda bu tür yatırımlara yönelmelerini bekliyoruz.” dedi.

HABER
BİNGÖLÜN SESİ GAZETESİ
www.bingolunsesi.net
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın