KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Kasım 2025 Perşembe
°C

Aydemir, Kiğı-Bilice yolunu sordu!

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir; '11 köyü birbirine bağlayan Kiğı-Bilice köy yolunun, defalarca gündemleştirilmesine rağmen bir adım atılmaması çeşitli soruları beraberinde getirmektedir' açıklamasına yer vererek, soru önergesi verdi.

Aydemir, Kiğı-Bilice yolunu sordu!
15 EKİM 2020 PERŞEMBE 16:56
21
2537
3
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması için TBMM'ye Kiğı-Bilice yoluyla ilgili soru önergesi sundu.

11 köy yolunu birbirine bağlayan yolun yapılması gerektiğinin altını çizen Aydemir, şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl ili Kiğı ilçesine bağlı Kiğı-Bilice grup köy yolunun alt yapısının tamamlanarak asfaltlanması büyük önem arz etmektedir. 11 köyü birbirine bağlayan Kiğı-Bilice köy yolunun, defalarca gündemleştirilmesine rağmen bir adım atılmaması çeşitli soruları beraberinde getirmektedir. Bu köylerde Alevi yurttaşlarımızın yoğunlukta yaşadıkları bilinmektedir. Daha önce dile getirdiğimiz Bingöl-Karer Bölgesinin yaşadığı benzer sorunların, hizmet alma konusundaki ikircikli tutumu Kiğı-Bilice grup yolunda da görülmektedir. 2017 yılında bahse konu yollar ile ilgili planlama yapılmış gündem oluşturulmuş maalesef ki bu yollar için ayrılan bütçe başka bir ilçe de kullanılmıştır. Bu durum bölgede bulunan 11 köy ve yurttaşlarını derinden üzmüştür. 2017 yılında dönemin Kiğı Kaymakamı tarafından bölge halkına müjde olarak duyurulan ve 41 kilometrelik Kiğı-Bilice yolunun Bakanlık kapsamında, Sırmaçek, Çanakçı, Nacaklı, Alagöz köylerinin grup yollarının ise İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanacağı bildirilmişti. Fakat verilen müjde ve sözler yine sözde kalmış hiçbir şekilde bir çalışma yapılmamıştır.

Ayrıca; Kiğı-Bingöl, Kiğı-Adaklı, Kiğı-Karakoçan mevcut yollarının iyileştirilmesi, uzun yıllardır kapalı olan Kiğı-Yedisu yolunun tamamlanarak ulaşıma açılması elzemdir. Özellikle Karakoçan yolu üzerinde Peri Vadisi, Özlüce Barajı kıyısından geçilen bölgelerde, güvenlik bariyeri olmadığından kazaların yaşandığı ve bu kazalar neticesinde can kayıplarının yaşandığı bilinmektedir.”

“ALEVİ YURTTAŞLARIMIZIN YOĞUNLUKTA YAŞADIĞI BU KÖYLERİMİZE ZARURİ HİZMETLERİN GÖTÜRÜLMEMESİ BİR TESADÜF MÜDÜR?”

Aydemir, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“1 - Bahsi geçen köy yolları ile ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

2 - 2017'de gündeme alınan Kiğı-Bilice grup yolu için yine 2017 tarihinde ihalenin yapıldığı iddia edilmektedir. Resmi kayıtlarda böyle bir ihalenin yapıldığına dair belge var mıdır?

3 - Alevi yurttaşlarımızın yoğunlukta yaşadığı bu köylerimize zaruri hizmetlerin götürülmemesi bir tesadüf müdür?

4 - Yurttaşlar tarafından verilen dilekçelere gelen cevaplarda sürekli olarak ertelendiği ve bir sonra ki dönemin bütçesi işaret edildiği ifade edilmektedir. Sizin tarafınıza ulaşmış bir dilekçe var mıdır? Var ise bu dilekçe esasında bir program hazırlığınız olacak mı?

5 - Mevcut yolların eksikliğinden sebep yaşanan kazalarda can kayıplarının olduğu bilinmektedir. Bu yolların eksikliklerinin tamamlanması konusunda bir çalışmanız olacak mı?

6 - Grup yolunun birbiri ile bağlantılı olan 13 köyünün alt yapı çalışmaları ile ilgili Bakanlığınızın bir programı var mıdır?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63343)
16 Ekim 2020 Cuma 20:56
Arkandayiz erdal bey..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63318)
16 Ekim 2020 Cuma 09:09
Hedef kitle belirlemişler anlaşılan özellikle de alevi ve diğer kuzey ilçe sakinlerinin problemlerini ısrarla gündeme getirip oy devşirmeye çalışıyorlar. halbuki aynı sorunlar güney ilçelerindeki köylerde yaşayan sünnilerin mevkiilerinde de mevcuttur. ne de olsa alevi ve kürt nüfusun yoğunluklu olduğu bölge halkından oy almak daha kolay değil mi sayın vekil...? bu arada yörelerimize hizmet yönünden ağilmeyen iktidar partisinin vekilleri utansın diyecem ama katiyen bunlarda da utanma yoktur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63300)
15 Ekim 2020 Perşembe 17:40
MENFAAT OLMADAN 1 METRE YOL YAPILMAZ ...
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
12.11.2025
12:37
Bunu yapmayan ehliyetsiz sayılacak, ödeme yapılmayacak
Bunu yapmayan ehliyetsiz sayılacak, ödeme yapılmayacak
Eski tip ehliyetlerin yenileme süresi 31 Ekim 2025'te dolmuştu. Sigorta şirketleri eski tip ehliyetle kaza yapan sürücüler artık 'ehliyetsiz' sayılacağını duyurdu. İşte kaza yapan ehliyetsiz sürücüleri bekleyen süreçler...
12.11.2025
12:22
Sosyal medyada doktor paylaşımlarına yeni sınırlama!
Sosyal medyada doktor paylaşımlarına yeni sınırlama!
Instagram, TikTok, Facebook gibi sosyal medya platformlarında sağlık kuruluşlarının ve doktorların paylaşım yaparken hangi ilkelere uyması gerektiği yeniden tanımlandı. Resmi Gazete'de Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre sponsorlu içerikler, öncesi sonrası paylaşımları, hasta memnuniyeti paylaşımlarına dair sınırlamalar getirildi.
11.11.2025
16:16
Bingöl`de 25 bin fidan toprakla buluştu
Bingöl'de 25 bin fidan toprakla buluştu
Bingöl'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, toplam 25 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın