KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Avusturya reklam panoları 'gül' açtı

Avusturya'da reklam panoları Hz. Muhammed'in "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır." mealindeki hadis-i şerifi ve gül resimleri ile donatıldı.

Avusturya reklam panoları `gül` açtı
04 KASIM 2006 CUMARTESİ 10:26
0
957
0
AA aa
Avrupa'daki Müslümanlar, Batı'da İslam ve Hz. Muhammed (sas) hakkında oluşturulmaya çalışılan kötü imajı silmek için harekete geçti.

Avusturya'da billboardlar, "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır." mealindeki hadis-i şerifle donatıldı. Viyana İslam Federasyonu, Viyana başta olmak üzere, Salzburg, Graz, Steiermarkt, Wels, Linz ve St. Pölten kentlerinde 185 reklâm panosuna söz konusu hadisi astırdı. İngilizce ve Almanca hazırlanan ilanın 60 bin Euro'ya mal olduğu belirtildi.

Avusturya'da reklam panoları Hz. Muhammed'in (sas) "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır." mealindeki hadis-i şerifiyle donatıldı. Viyana İslam Federasyonu (VIF) başta başkent Viyana olmak üzere, Salzburg, Graz, Steiermarkt, Wels, Linz ve St. Pölten kentlerinde toplam 185 döner reklâm panosunda söz konusu hadis-i şerife yer verdi. İngilizce ve Almanca olarak hazırlanan hadis-i şeriflerin 60 bin Euro'ya mal olduğu belirtiliyor. Yeşil bir arka plan üzerine hazırlanan ve sol alt köşesine, birliğin, samimi ve içten bağlılığın sembolü kırmızı bir gülün yerleştirildiği hadis çalışması iki haftalık süreyle asılı kalacak. VIF Genel Başkanı Mehmet Turhan, Hz. Muhammed'i (sas) Avrupa toplumuna birtakım yazar ve karikatüristlerin takdimiyle değil, bizzat kendi ifadeleriyle tanıtmak amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyledi. Avusturya'da var olan çok kültürlü zenginliğe katkıda bulunarak dayanışmayı güçlendirme amacı taşıdıklarını da belirten Turhan, 'Toplumsal Dayanışma Kampanyası-1' başlığı altında başlattıkları girişimin periyodik olarak devam edeceğini ifade etti.

Bu çalışmanın, artık gelenekselleşen 'Kur'an Ziyafeti' programları gibi tüm dünyaya model olmasını ümit ettiğini dile getiren Muhammed Turhan, Avusturya'daki İslami cemaatlerin hepsinden olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdi. Araplar, Boşnaklar, Makedonlar, Bangladeşliler, Avusturyalılar ve Pakistanlılardan özel tebrikler aldıklarını açıklayan Turhan, Avusturya Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Alfred Gusenbauer'ın da çalışmayı takdirle karşıladığını söyledi.

(Zaman)




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın