KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Avrupa'da bir bingöllü

Avrupa Birliği (AB) Genel Eğitim Programı kapsamında Fransa başkenti Paris'te yapılan Arion çalışmaları toplantısına Türkiye'yi temsilen Bingöl Rekabet Kurumu Lisesi Müdürü Ahmet Kaya katıldı.
 

Avrupa`da bir bingöllü
23 MAYIS 2006 SALI 16:06
0
2431
0
AA aa
AB Komisyonu'nun çeşitli konulardaki çalışma toplantıları için Türkiye'den 2006 yılı kapsamında 110 kişi çağrıldığını açıklayan Kaya, Eğitim ve İletişim Teknolojileri konusunda Türkiye'den sadece kendisinin katıldığını söyledi.
 

Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'yi temsilen Paris'te bulunduğunu belirten Kaya, konferans salonundaki toplantıya 8 Avrupa ülkesinden 15 kişinin katıldığını söyledi.  

 

Katılımcıların eğitim yöneticisi ve yabancı dilde yeterli olma şartını taşıması gerektiğini belirten Kaya, 14-20 Mayıs tarihleri arasında yapılan çalışmalar sonucundaki gözlemlerini şöyle aktardı. “Fransa'da bilgi ve iletişim teknolojisini büyük oranda eğitim ve öğretimde yaygınlaştırılmış durumda. Ayrıca, okul dışında ve sosyal yaşamda önemli ölçüde kullanılmaktadır. Türkiye'nin eğitim teknolojilerini kullanma durumunu diğer ülkelerle kıyasladığımda, önemli bir mesafede olduğumuzu gördüm. Eğitim teknolojilerini diğer ülkelerden daha çok kullandığımızı gözlemledim. İnsanlarımızın, bazı Avrupa ülkelerine göre teknolojiyi daha çok kullandıklarını hissettim.”

 

Öğretmenlere editörlük yaptırıldığı ve bilgiye ulaşmanın tekniklerinin öğretildiği toplantı ile ilgili bilgi veren Kaya, “İnternet cafelerin eğitim amaçlı kullanılmasından çok, magazin amaçlı kullanılıyor.

 

Aynı zamanda Bilgisayar Formatörü olan Kaya, Türkiye'nin bilgisayar ve internet bağlantısı konusunda önemli bir yere geldiğini ancak, eğitim teknolojileri ve bilişim çalışmalarına aralıksız devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Kaya, toplantıya Fransa'nın yanı sıra Belçika, İtalya, Romanya, Macaristan, Polonya ve İspanya ülkelerinden temsilcilerin katıldığını ifade etti. 


Bingöl Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın