KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Avrasya'nın birincileri belli oldu

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda 15 kilometrelik koşuda erkeklerde Etiyopyalı Abayneh Ayele Woldegiorgis, bayanlarda Kenyalı Emily Chebet birinci oldu.

Avrasya`nın birincileri belli oldu
17 EKİM 2010 PAZAR 12:35
0
3055
0
AA aa

15 kilometrelik koşuda Sultanahmet'deki varış noktasına ilk gelen Etiyopyalı Woldegiorgis, 0.45.43'lük derecesiyle erkeklerde birinci olurken, Kenyalı Sang Benard Cheruiyot 0.45.54'lük derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Workihne Tesfa ise 0.45.58'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Erkeklerde 0.46.03'lük derecesiyle genel sıralamada 4. olan Fatih Bilgiç, Türkler tasnifinde ilk sırada yer alırken, 0.46.38'lik derecesiyle genel klasmanda 8. olan Abdülkadir Türk, Türkler tasnifinde 2. ve 0.47.00 derecesiyle genel sıralamada 10. olan Ahmet Bektaş da Türkler tasnifinde 3. sırayı aldı.

Bayanlarda ise genel sıralamada Kenyalı Emily Chebet, 0.48.44'lük derecesiyle ilk sırayı alırken, Etiyopyalı Belaynesh Oljira 0.49.44'lük derecesiyle ikinci, Meryem Erdoğan ise 0.50.12'lik derecesiyle genel sıralamada üçüncü, Türkler tasnifinde ise birinci oldu. Genel sıralamada 0.55.26'lık derecesiyle 4. olan Binnaz Uslu, Türkler tasnifinde ikinci, 0.58.13'lük derecesiyle genel sıralamada 7. olan Esra Güllü ise Türkler tasnifinde üçüncü oldu.

MARATONDA ERKEKLERDE KENYALI KIPLAGAT, 2.10.39'LUK DERECESİYLE PARKUR REKORU KIRARAK, BİRİNCİ OLDU

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda Kenyalı Vincent Kiplagat, parkur rekoru kırarak birinci oldu.

Sultanahmet'deki varış noktasına tek başına gelen Kiplagat, 2.10.39'lik derecesiyle parkur rekoru kırarak, ilk sırayı aldı. Parkur rekoru 2007 yılında 2.10.56'lik derecesiyle birinci olan Kenyalı David Emmanuel Cheruiyot'a aitti.

Kiplagat'ın ardından Etiyopyalı Dereje Yadete Woldegiorgis 2.11.53'lük derecesiyle ikinci, yine Etiyopyalı Girma Assefa da 2.13.37'lik derecesiyle üçüncü oldu.

Kiplagat, yarışı canlı yayınlayan TRT 3'de yaptığı açıklamada, rekoru beklemediğini ifade ederek, ''Yeterince tempolu geldim. Son kilometrede daha da hızlı koşmaya başladım ve parkur rekoru kırmayı başardım'' dedi.

-TOPLAM ÖDÜL 1 MİLYON DOLAR-

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda sporculara toplamda 1 milyon dolar para ödülü dağıtılacak.

Maratonda, genel klasmanda erkek ve bayanlarda birincilere 50 bin, ikincilere 25 bin, üçüncülere 15 bin, dördüncülere 10 bin, beşincilere 8 bin dolar ödül verilecek.

Bu başarıları bir Türk sporcunun elde etmesi durumunda ödüller ikiye katlanacak.

-MARATON, 15 KİLOMETRE KOŞU VE HALK KOŞUSU PARKURLARI-

Maratonda startın ardından Boğaziçi Köprüsü'nü geçip Beşiktaş sapağından ayrılarak Babraros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek atletler sahil yolunu izleyerek Karaköy'e gelip, Galata Köprüsü'nü geçip Eyüp'e yönelecek.

Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya yönelecek atletler, sahil yolunu takip ederek Bakırköy'e doğru gidip aynı yolu geri dönerek Gülhane Parkı'nın içinden geçip Sultanahmet'e çıkacak. Varış çizgisi, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları'nın toplantı ve spor merkezi olan ''At Meydanı''nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında yer alacak.

Maraton ile aynı yerde startı verilecek 15 kilometre koşuda ise sporcular, köprüyü geçtikten sonra maratoncularla aynı güzergahı kullanıp Karaköy'e gelecek. Unkapanı Köprüsü'nün altından geçerek yarışa devam edecek atletler, Kadir Has Üniversitesi'nin önünden yapılacak dönüşle, maraton güzergahından ayrılacak. Üniversitenin önünden yapılacak dönüşle Gülhane Parkı'na yönelecek atletler, parkın içinden geçip Sultanahmet'e çıkacak.

Halk koşusunda ise vatandaşlar, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Beşiktaş'a inip sahil yolunu izleyerek FİYAPI İnönü Stadı'nın önündeki bitiş noktasına ulaşacak.

Maraton boyunca atletler için 8'er noktada su ve sünger istasyonu bulunacak.

Koşuyu tamamlayan ve göğüs numarasını iade eden tüm çipsiz halk koşusu katılımcılarına tişört, madalya ve katılım belgesi verilecek. Koşuya çipli katılanlar ise bitirme derecelerini öğrenebilecek.

-ARAÇ TRAFİĞİNE DÜZENLEME-

Organizasyon kapsamında yapılacak tüm koşuların parkurlarına çıkan güzergahlarda yollar 07.00-14.30 saatleri aralığında araç trafiğine kapatılacak.

Kabataş-Sultanahmet tramvay hattı 12.00'ye kadar kapalı olacak. Boğaziçi Köprüsü'nü kullanacak tüm sürücüler, kapatma noktalarından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametine yönlendirilecek.

-HALK KOŞUSU RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLUYOR-

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda binlerce vatandaşın Boğaziçi Köprüsü'nden yaya olarak geçme fırsatı bularak, farklı bir pazar günü yaşadığı organizasyonun en renkli anları halk koşusunda yaşanıyor.

Halk Koşusu, çeşitli konulara dikkati çekmek isteyen sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, şirketlerin mesaj vermek için kullandığı önemli bir etkinlik haline geldi.

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu öncesi duyurulan etkinliklerden bazıları şöyle:

-Turkcell'in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile 10 yıldır yürüttüğü Kardelenler Projesi çerçevesinde eğitim alan kız öğrencilere destek olmak amacıyla 15 kilometre koşuda yer alacak olan Turkcell çalışanları, Adım Adım Oluşumu kapsamında Kardelenler Projesi yararına bağış toplayacak.

-Türkiye'nin ünlü veteran atletlerinden 83 yaşındaki Erdoğan Dulda da organizasyonda yer alacak.

-Türk Nefroloji Derneği gönüllüleri, böbrek sağlığının önemine dikkati çekmek için halk koşusuna katılacak.

-Sabancı Üniversitesi çalışanları, mezunları ve öğrencilerinden oluşan 34 kişilik bir ekip farklı kategorilerde maratonda yer alacak. Ekip, Sabancı Üniversitesi ihtiyaç sahibi öğrencileri için oluşturduğu burs fonuna bağış toplayacak. Yapılan açıklamada, 20 liralık 100 bağışın bir öğrencinin yıllık ulaşım masrafını, 55 liralık 10 bağışın bir öğrencinin aylık yemek ihtiyacını, 100 liralık 7 bağışın da bir öğrencinin kitap masrafını karşıladığına dikkat çekildi.

-Bir Dilek Tut gönüllüleri, hayati tehlikesi bulunan hastalıklarla savaşan daha fazla çocuğun dileğini gerçekleştirmek amacıyla organizasyonda yer alacak. Gönüllülerin koşusuna şarkıcı Demir Demirkıran ile televizyon dünyasından tanınan genç oyuncuların katılacağı ifade edildi.

-Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda yarışmacılar göğüslerinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliği logosu ile koşacaklar.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın