KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Avcılardan yasağa sert çıkış

İl Av komisyonu'nun il ve ilçelerdeki tüm av sahalarının kapatılması yönündeki kararına gösterdikleri itirazların kabul görmemesi ve ata sporu ‘av'ın tamamen yasaklanması durumuna getirilmesine sert çıkan Bingöl Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanlığı Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla tepkisini aktardı.

Avcılardan yasağa sert çıkış
27 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 09:50
0
1108
0
AA aa
Haklarını aramak için tüm üst mercilere çıkacaklarını vurgulayan avcılar, yasağın devam etmesi durumunda konuyu ve tepkilerini ulusal medya organlarına taşıyacaklarını, dernek levhası, silah ve teçhizatları da İl Av Komisyonu'na hibe edeceklerini açıkladılar


İl Av Komisyonu Toplantısı'nın, il Jandarma Komutanlığı üyesi, Tarım İl Müdürü, Gençlik Spor İl Müdürü, Merkez Orman İşletme Şefi, İl Milli Eğitim Müdürü ve Avcılar ve Atıcılar Derneğini temsilen üç üyenin katılımıyla 25 Şubat.2008 tarihi Pazartesi günü Saat 10.00'da Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında yapıldığının belirtildiği açıklamada, görüş ayrılıkları ve itirazların değerlendirme dışı kaldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu'nun ısrarla ata sporumuz olan avcılığın tamamen yasaklanmasını talep etmesinin ardından, İlçe kaymakamlıklarından gelen yazılı görüşlerin tüm ilçelerde tamamen av sahalarının kapalı tutulması, açık hiçbir saha bırakılmaması yönünde olmasının hatırlatılması sonucunda Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, İlçe Kaymakamlarının görüşleri doğrultusunda bir karar alalım teklifini getirmiştir. Komisyonun diğer üyeleri sessiz kalırken Avcılar ve Atıcılar Derneğini temsil eden 3 üyenin ısrarlı itirazları kabul görmemiş, Komisyon Başkanı 3 üyenin itirazlarına rağmen oy çokluğuyla karar alınmıştır diyerek toplantıya  noktayı koymuştur. 1980 yılındaki ihtilal sıkıyönetimi başlangıcı ve sonu itibariyle Tugay Komutanlığımız Bingöl avcılarını av sporu hevesinden mahrum etmezken maalesef il av komisyonu 4 yıldır aynı tutum ve davranışları ile Bingöl avcılarını av hevesinden mahrum etmekte ve yasa dışı avlanma usullerine teşvik etmektedir. 2002 yıllarında 800 üyeye sahip olan Bingöl Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği ne yazık ki engellemeler karşısında 2008 yılı itibariyle 137 üyesiyle ayakta durabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti 81 İlden müteşekkildir. Bingöl gibi bütün av sahaları kapatılan ata sporumuz olan av sporunun tamamen yasaklandığı, avcılık tesisat ve malzemelerini satmakta olan bayilerin ekmeğiyle oynandığı ikinci bir il daha yoktur. Avcılar ve Atıcılar Derneği yönetimi olarak her türlü yasal itirazlarda bulunmaya, hukuki çözüm aramaya, konuyu milletvekilleri ile birlikte en üst mercilere kadar iletmeye, yaban TV, başka ulusal TV kanallarında açık oturum ve basın açıklaması yapmaya kararlı olduğumuzu, bütün bunlara rağmen netice alınamaması halinde; derneğin yönetimi ile beraber gönüllü olarak av silahlarını tüm teçhizatlarıyla beraber hibe etmeyi kabullenen tüm üyelerimizin av silahlarını, teçhizatlarını ve avcılar derneğimizin levhasını basın kuruluşlarının görüntülü haberleri dahilinde il av komisyonu başkanlığına hibe etmeye kararlı olduğumuzu; tüm Avcı camiası ve kamuoyuna duyurulur.”
 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın