KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Avan projesi tamam da…!

Yıllardır gündemde olan solhan hükümet konağı yapımı ile ilgili çalışmalar devam ederken avan projesinin tamamlandığı öğrenildi. projeye göre yeni binanın ihtiyaca cevap verip veremeyeceği tartışmaya devam ediliyor.

Avan projesi tamam da…!
08 KASIM 2017 ÇARŞAMBA 00:53
0
2649
0
AA aa

Solhan Hükümet Konağı'nın 1950'li yıllarda yapıldığı ve bugünün şartlarına artık cevap vermediği için yeni hizmet binasının yapılması sıkça dile getirilmiş ve arsa temini sağlanıp proje aşamasına gelmişti. Hükümet Konağı yapımı için yapılan AVAN projesinin onaylandığı öğrenilirken yapının ilçeye cevap verip veremeyeceği tartışmaları devam ediyor.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 84. Şube Solhan Bakım Evi olarak hizmet veren alanın Hükümet Konağı için tahsis edilmesinden sonra yapım için proje çalışmalarına başlandı.

Yapılan AVAN projesinde bodrum ve zemin +2 kat olarak projelendirilen yapının binada hizmet verecek kurumların ihtiyaçlarına cevap vermediği yönünde görüşler paylaşılıyor.

Mevcut hükümet konağında hizmet veren kurumların yanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu İlçe Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Müdürlüğü'nün de binada hizmet vermesi planlanıyor. Binanın tüm bu kurumlara hizmet veremeyeceği tartışılırken Solhan Adliyesi'ne ayrılan alanın Adliyeye yetmeyeceği yönünde Bakanlığa itirazın yapıldığı öğrenildi.

Adliye için yapılan itirazın kabul edilip ek yer verilmesi durumunda diğer kurumların sıkıntısı söz konusu iken yapının bir kat daha arttırılması ile sıkıntının kısmen çözüleceği düşünülüyor.

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu için de uygun bir yerde arsa tahsisi yapılması ile kurumun yeni bina yapması durumunda alanın hizmete cevap verebileceği söz konusu olacak.

AVAN projesi onaylanan yapının mimari projesi yapılmadan yeniden bir düzenleme ile projede bir kat daha artış yapılması ve SGK'ya da arsa tahsisi yapılıp SGK'nın kendine has bir yapıda hizmet vermesi ile sıkıntı çözülecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın