KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Att'ler çözüm bekliyor

22- 28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası’nı kutlayan Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Arslan, Acil Tıp Teknisyenlerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Att`ler çözüm bekliyor
23 MART 2013 CUMARTESİ 09:12
0
1571
0
AA aa

Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, 22-28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

ATT'lerin çok zor şartlar altında çalıştığını belirten Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Arslan: “22-28 Mart tarihleri arasında kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri Haftası sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını yürüten sağlık çalışanlarımız için ayrı bir önem arz etmektedir. ATT'ler görevlerini pek çok zorluk içinde ve fedakârca yerine getirmektedir. Çalışanlarımız sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını beklemektedirler. İnsanların hayatı ile ilgili müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan ATT'lerimiz maalesef hak ettikleri değeri görmemekte, hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele etmektedir. Sizce, hastanelerde ya da vakaya gittikleri yerlerde hasta ya da hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan Acil Tıp Teknisyeni arkadaşlarımız, kendilerine yapılan bu muameleyi hak etmekte midirler? İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır. “Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans” sloganının içi doldurulmalıdır. Ayrıca, her yıl acil hastalara, trafik kazalarına, yangınlara müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli arkadaşlarımız, yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını yitirmekte ya da yaralanmaktadır” dedi.

Konunun Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na iletildiğini vurgulayan Arslan: “ATT'lerin sadece hastanelerde değil 112 Acil Servislerde de görev aldıklarını düşünürsek, çalışanlar bu kadar risk altındayken 112 Acil Servislerin riskli birim katsayısından yararlandırılmasına rağmen halen daha riskli birim statüsüne alınmaması önemli bir sorundur. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olarak toplu sözleşme masasında 112 acil servis çalışanlarının riskli birim katsayısından yararlandırılmasını sağladık ancak beklentimiz, çalışanlarımızın riskli birim statüsüne alınmasıdır. Sendikamızın, 112'lerde çalışan üyeleri adına Riskli Birimler Statüsü ile ilgili açtığı tüm davaları kazanmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın bu yanlıştan hala dönmemesi önemli bir tezat oluşturmaktadır. Yine girişimlerimiz sonucu asli görevi yanında sürekli olarak ambulans şoförlüğü yapan acil tıp teknisyenleri, acil tıp teknikerleri ve toplum sağlığı teknisyenlerinin döner sermaye ek ödeme performans puanlarına 10 puan daha ilave edildi. ATT'lerin lisans tamamlama yolu ile paramedik olması yönünde yaptığımız girişimler sonucu Bakanlık tarafından yapılan çalışmalarda da son aşamaya gelindi. 112 çalışanlarının 24 saatlik mesai süresinde yapılması planlanan değişikliğe çalışanlarımızın mevcut mesai sürelerinden memnun olmalarından dolayı karşı çıkmaktayız. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Genel Başkanımız Metin Memiş ve yönetim kurulu üyelerimizin yaptığı ziyarette konu Sayın Bakan'a iletildi ve bu talebin dikkate alınması gerektiği ifade edildi. Sağlık- Sen olarak ülkemizde sağlık hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak ve sağlık çalışanlarının haklarını korumak için her türlü çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizin bilinmesini ister, tüm Acil Tıp Teknisyenleri arkadaşlarımızın 22- 28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası'nı kutlarız” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın