KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Atıl durumdan yaşam merkezine dönüştü

Bingöl merkeze bağlı Kuruca Köyü'nde yapımı devam eden Köy Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden il protokolü, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Atıl durumdan yaşam merkezine dönüştü
21 EYLÜL 2022 ÇARŞAMBA 16:00
5
2329
3
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Vali Kadir Ekinci, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ile Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri Projesi çerçevesinde, Kuruca Köyü'nde yapımı devam eden Köy Yaşam Merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gerçekleştirilen ziyarette Köy Yaşam Merkezi ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, proje çerçevesinde, kullanılmayan köy okulu binalarının ihtiyaçlara binaen anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, bilim ve tasarım atölyeleri gibi alanlara dönüştürülerek, tekrar öğrencilerle buluşturulacağını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, köylerde kullanılmayan eski okulların yenilenerek köy yaşam merkezi konseptinde yeniden kullanılmaya başlanmasının önemli olduğunu belirterek; “Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ülke genelinde başlatılan proje ile köylerimizde kullanılmayan ve atıl durumda olan köy okullarımızı yeniden canlandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen proje büyük bir teveccühle karşılanıyor. İlimizde de bugün ziyaret ettiğimiz Kuruca Köy Yaşam Merkezinin yapımında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Köy Yaşam Merkezimizin İlimize ve Köyümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95551)
22 Eylül 2022 Perşembe 17:55
Herşey çok güzel olacak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95545)
22 Eylül 2022 Perşembe 13:23
Kentpark'taki tenis için konulan masaların onarılması talebinde bulundum. 1 hafta sonra masalar kökten sökülüp kaldırıldı. Yerine başka bir şey yapılacak dendi. Fakat ortada hiçbir şey yok. Yalanla peynir gemisi yürümüyor. Şehrin atlasının kalitesizliği ortadadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95537)
21 Eylül 2022 Çarşamba 18:33
Beledyenin kentparktaki sosyal yaşam merkezide atıl durumda içicilerin mekanı olmuş yazık kamu kaynagına
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
12.05.2026
13:19
Depozito Sistemi`nde kayıt süreci başladı
Depozito Sistemi'nde kayıt süreci başladı
1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçecek Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) uygulaması öncesinde, ambalajlı içecek satan veya servis eden tüm işletmeler dbys.gov.tr üzerinden Depozito Bilgi Yönetim Sistemi'ne kayıt olarak operatörlerini seçebilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın