KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Atık su arıtma tesisi yapımı devam ediyor

Doğu İlleri Kalkınma Birliği ( DOKAP) kapsamında yapılan atık su arıtma tesisi inşaatı devam ediyor.

Atık su arıtma tesisi yapımı devam ediyor
22 AĞUSTOS 2008 CUMA 11:21
0
1751
0
AA aa
Tesisin büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Hacı Ketenalp; “Şuan itibari ile inşaatın önemli bölümlerinden olan büyük havuz ve idari binalar tamamlanmıştır” dedi.
Yaptıkları  çalışmaların DOKAP'ın bilgisi dahilinde yürütüldüğünü belirten Ketenalp, “Tesisin tümü 1 ay gibi bir sürede bitirilecektir. En önemlisi tesisin bulunduğu yerde yol ve elektrik sıkıntısı var. Bunlar olmadığı için zorluklar çekiyoruz. Kamuoyuna yanlış bilgiler veriliyor. Bizim çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Uzun sürmesi ve ara verilmesinin nedeni teknik açıdan bir sıkıntının doğmaması içindir. En ufak bir yanlışta bu koca tesis atıl duruma düşebilir. Bundan dolayı çok dikkatli davranıyoruz. Şuan aktif durumda olan mevcut tesis 60 bin nüfusun ihtiyacını karşılayabiliyor.Yeni tesis 200 bin nüfusun ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip. İlimizin artan nüfusu düşünülerek bu proje uygulandı. Bu sadece bu günlük değil en az 50 yıl sonrasını düşünen bir belediyecilik anlayışı ile hayata geçirmeye çalıştığımız bir tesis. Biraz sabırlı olalım. Bir ay sonra inşaatı bitireceğiz. Bu tesis ilimizin çevre sorununu onlarca yıl çözüm üretecek bir projenin ürünüdür. Bu tesis için toplam 1 Milyon 550 bin Euro hibe verildi. Verilen bu paranın dışında bu miktarın  yüzde 10'nu belediye bütçesi tarafından karşılanacak. Sadece cihazlar 850 bin YTL dir. Hiç projede olmadığı halde belediye bütçesinden bir buçuk kilometre uzunluğunda bir kanal açtık. Çünkü zemin sulu kazdıkça su çıkıyor. Bu suyu çekmek için kanal boyunca 450 adet binlik boru döşedik. Bunların hepsi ek masraf oldu. Bu tür çalışmalar ile ilgili net bilgi almak isteyen her vatandaşımız gelip bizden bilgi alabilir” ifadelerini kullandı.
Tesisin yapıldığı mevki tarımsal alan olarak kullanıldığı için zemininde su birikintilerinin oluştuğunu vurgulayan başkan Ketenalp; “Kazı yaptığımız her noktada su çıktığı için çalışmalarımızda aksamalar meydana geliyor. Kazılan yerlerde 3 metre derine indiğimiz her yerde su çıkıyor. Zeminin kuruması için bir buçuk aydır çalışmalarımıza ara verdik. Yaptığımız havuzların derinliği ortalama 8 metreyi buluyor. Fazla derine inildiği için zeminde meydana gelebilecek kaymalara karşı belirli aralıklarla çalışıyoruz. Çalışmalarımız bu yüzden aksadı” şeklinde ifadeler kullandı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın