KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Ata tohumları yeniden hayat bulacak

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen 'Yerel Buğday Tohumlarımızın Korunması ve Çoğaltılması Projesi' kapsamında 30 çiftçiye araştırma sahası gezdirilerek yerli buğday tohumunun kalitesine ve yüksek rekoltesine dikkat çekildi.

Ata tohumları yeniden hayat bulacak
04 TEMMUZ 2019 PERŞEMBE 18:47
5
1980
0
AA aa

Bingöl 2023 Vizyonu kapsamında Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “Yerel Buğday Tohumlarımızın Korunması ve Çoğaltılması Projesi” kapsamında Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uygulama ve Araştırma sahasında kurulan buğday deneme alanında incelemelerde bulunuldu.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Burhan Bahadır, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Suphi Çetkin, Sütaş Genel Müdür Yardımcısı, Ziraat Odası Bingöl Başkanı, birlik temsilcileri ve buğday üreticileri katıldı. 

Bingöl'ün ekolojik koşullarında buğdayın adaptasyonunu belirlemek, Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından temin edilen yerel buğday popülasyonlarının tohumlarının çoğaltılması ve tescilli çeşitler ile performanslarının belirlenmesi amacıyla yapılan araştırma sahasında çiftçilere yerli tohumun önemi anlatıldı ve yüksek rekolte oranına dikkat çekildi.

Kökten: “Ata mirası tohumları geleceğe taşıyoruz”

Uygulama sahasında çiftçileri bilgilendiren Ziraat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten, “Ülkemizin farklı bölgelerinde tescil edilmiş, Tarım Kredi Kooperatifi ve özel bazı kuruluşlardan temin edilen buğday (8 adet) ve arpa (4 adet) çeşitlerinin Bingöl ekolojik koşullarında adaptasyonunu belirlemek için çalışmalara başlamıştık. Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından temin edilen yerel buğday populasyonlarının (4 adet) tohumlarının çoğaltılması ve tescilli çeşitler ile performanslarının belirlenmesi amacıyla deneme ekimlerimizi gerçekleştirdik. Ata mirası tohumları geleceğe taşıyoruz Emeği geçen herkesi kutluyor ve onlara teşekkür ediyoruz. Üretmek için çalışmak gerek” diye konuştu.

Buğday deneme alanında incelemelerde bulunan çiftçiler, Bingöl Üniversitesi'nin çiftçilere verdiği önemin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
20.10.2026
14:43
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonların tasfiyesinde ilk etapta 10 milyon TL ve üzerinde reel kazanç elde edenlerden iade talep edileceğini açıkladı. Şimşek, gönüllü iade yapılmaması durumunda hukuki sürecin işletileceğini bildirdi.
20.10.2026
10:12
Bingöl Teknokent`te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Teknokent'te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Üniversitesi bünyesindeki Teknokent, yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürmek isteyen girişimci, araştırmacı ve firmalardan başvuruları almaya başladı. Süreçle teknoloji tabanlı girişimciliğin desteklenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın