KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Askerin mont giydirdiği pkk'lıya 45 yıl hapis

Bingöl’deki bir operasyon sonrası askerin kendi montunu giydirme görüntüleri nedeniyle, “Askerin şefkati” başlıklı haberlere konu olan Hasan Salık, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Askerin mont giydirdiği pkk`lıya 45 yıl hapis
02 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 20:04
0
2374
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Sudurağı Köyü'nde 8 Aralık 2011 tarihinde o sırada 14 yaşında olan Hasan Salık'ın da dâhil bulunduğu yedi PKK 'lı yakalanmıştı. Yakalanma görüntüsünde, bir askerin Hasan Salık'a montunu vermesi basına, “Askerin şefkati” olarak yansımıştı. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hasan Salık ile ilgili dava 3 ay önce sonuçlandı. mahkeme, Salık'ı 75 yıl hapis cezasına çarptırdı. Salık'ın yaşı küçük olduğundan cezası 45 yıla indirildi.

“BU ÇOCUK İÇİN ŞEFKAT NEDERE?”

Küçük yaşına rağmen büyük cezaya çarptırılan Hasan Salık'ın ailesi, Diyarbakır'da çocukları PKK'ya katıldığı için eylem yapan ailelerin yanındaki yerini aldı. Belediye ve Adliye binasının ortasında, yolun orta refüjünde sessizce bekleyen Salık ailesi, çocuklarının yakalanma fotoğraflarını ve üzerinde "Hasan Salık için adalet, Sayın Başbakan Bu çocuk için şefkat nerede" yazılı pankart taşıdı.

“DAĞA GİTTİĞİNİ BİLMİYORDUK”

Hasan'ın kaybolmadan çekilen fotoğrafları ile bekleyişlerini sürdüren ve oğlunun, yakalandığı zaman 14 yaşında olduğunu anlatan baba Mehmet Salık: “Hasan kaybolmuştu. Dağa gittiğini bile bilmiyorduk. 6 ay sonra bizi devlet aradı. ‘Oğlunuzu yakaladık' dediler. Bingöl'de 7 kişi ile birlikte yakalamışlar. O tarihe kadar PKK'ya katıldığını bile bilmiyorduk” dedi.

AĞIR CEZADA YARGILANDI

Oğlunun görüntülerini haberlerde gördüğünü anlatan Mehmet Salık, şunları söyledi: “Çocuğuma bir asker parkesini veriyor. Askerin şefkat gösterdiği anlatılıyor. Ben de umutlandım. Oğlum daha çocuk, belki şefkat gösterip bırakırlar diye. Başbakan da o görüntü üzerine konuşmuştu. Yargılanması Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Yaşı küçük olduğu için dosyası öbürlerinden ayrıldı ancak çocuk mahkemesinde yargılanmadı. Ağır Ceza mahkemesinde hakkında 75 yıl isteniyordu.”

MAHKEME AFFETMEDİ

En son karar duruşmasında, Mahkeme başkanına bir dilekçe verdiğini belirten Salık, “Mahkemeye oğlumun küçük olduğunu, kendi iradesinin olmadığını söyledim. Mahkemeden, ‘Oğlumu bana verin. Ceza vermeyin. Kefili olurum. Mahkeme 3 ay önce oğlum için istenen 75 yılı onayladı, yaşı küçük olduğu için 45 yıla indirdi. Şimdi bunu sormak istiyorum, Devletin şefkati 45 yıl mı” sözleri ile feryat etti. Burada çocukların için eylem yapan aileleri görünce, kendisinin de gelip sesini duyurmak istediğini belirten Salık, “Buradan Başbakana, tüm siyasilere sesleniyorum. Çocuklarımızı siyasete malzeme yapamadan bu soruna çözüm bulun. Devletin şefkati bu olmamalı. Çocuk olan biri hapiste çürüyecek. Çocuğumu hapiste çürütmeyin” diye seslendi.

“HASANIM DAHA ÇOCUK”

Oğlunu anlatırken gözyaşlarına hâkim olamayan anne Habibe Salık, devletten çocuğunu geri istedi. Hasan'ın toplam 6 ay dağda kaldığını belirten Salık, “Hasanım küçük. Yakalandığın-da 14 yaşındaydı. Bir çocuğa bu ceza verilir mi? Gencecik bir çocuğu hapiste çürütmek günahtır. Burnumda tüten oğlumu bana geri verin” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın