KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Asıl amaçları bölgeye darbe vurmak!

Terör olayları nedeniyle Şırnak’tan Siirt'e göç eden ailelerle çay bahçesinde sohbet eden Kalkınma Bakanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz; “Terörün amacı, bölgeye darbe vurmak bu bölgenin ekonomisine sosyal hayatına zararlar oluşturmaktır” dedi.

Asıl amaçları bölgeye darbe vurmak!
18 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA 01:05
0
2429
0
AA aa

 Terör olaylarından dolayı Şırnak'tan Siirt'e göç eden bazı vatandaşların sorunlarını da dinleyen Bakın Yılmaz, terör olaylarının bölgeyi ciddi şekilde etkilediğini, hükümetin terörle kararlı bir mücadele içinde olduğu gibi kalkınma hamlesini de sürdürdüğünü söyledi.

Yılmaz, “İnşallah Şırnak da düzelecek. Ben sürekli gidip geliyorum sonlara yaklaşıyoruz. Allah'ın izniyle temizlenecek. Buraya zorunlu göç eden vatandaşlarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Operasyonlar bittikten sonra hemen zarar ziyan tespiti yapacağız. Daha sonra vatandaşımızın hakkı neyse karşılığını devlet olarak vereceğiz. Bu terör belası maalesef insanlarımızı bu hale getirdi. İnşallah bu beladan da milletimizi ve devletimizi Allah kurtarır. Cizre'de, Silopi'de İdil'de bitti biliyorsunuz, Şırnak'ta bir oran kaldı ancak büyük oranda bitti o da yakın bir zamanda bitecektir” dedi.

“İKİ ŞEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ; TERÖRLE MÜCADELE VE KALKINMA”

Güneydoğu'da yaşayan insanların köylerinde, yaylasında sıkıntı çekerek doğrudan zarar gördüğünü belirten Bakan Yılmaz, bölge halkının bu terör eylemleri yüzünden yatırımcının gelmediği bölgede dolaylı zararlar da gördüğünü söyledi. Yılmaz, "Terörün olduğu yere doktor, öğretmen ve nitelikli personel gelmiyor. Terör turizm alanına zarar vuruyor. Ticarette, tarıma ve sanayiye nereye bakarsanız bakın sosyal hayatı zarara uğratıyor. İnsanlar çocuklarıyla gidip rahat gezemiyor, yaşamını sürdüremiyor. Terörün doğrudan verdiği zararların dışında bir de bu dolaylı sosyal ve ekonomik zararların etkileri var. Yine terörün olduğu yerde insanlar temel hak ve hürriyetlerini yaşayamıyorlar. Aslında terör demokrasiye de darbe vuruyor, ekonomik ve sosyal hayata da darbe vuruyor. Topyekun aslında yaşam kalitesini düşürüyor bölgenin. Kalkınma sürecine darbe vuruyor. Biz iki şeyi kararlılıkla sürdüreceğiz, bunlar terörle mücadele ve kalkınmadır" diye konuştu.

“TERÖR EYLEMLERİNİN ASIL AMACI BÖLGEYE DARBE VURMAK”

Terörle mücadele ne kadar ilerlerse bütün bu alanlarda da olumlu neticelerin hep birlikte alınacağını da dile getiren Bakan Yılmaz, iki şeyi kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi. Bir taraftan terörle mücadelede kararlı bir şekilde mücadele edildiğini ve etmeye devam edileceğini, diğer taraftan da vatandaşlara hiç bir mağduriyet yaşatmadan her türlü derdine sıkıntısına çareler üretmeye çalıştıklarını aktaran Bakan Yılmaz, kalkınma sürecini hızlandırarak yola devam edeceklerini söyledi. Yılmaz, "Türkiye ikisini aynı anda yapacak. Teröre karşı en etkili şekilde mücadele, diğer taraftan vatandaşlarımıza da en iyi şekilde en yaygın şekilde hizmet, demokratik standartlarının gelişmesi ve kalkınma. Biz bunları hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu terör illetinden bu bölgemiz kurtulacak. O zaman göreceksiniz bu bölgenin potansiyeli çok daha hızlı harekete geçecek. Bir taraftan ticaret imkanları, tarım sektörü daha çok artacak, turizm faaliyetleri gelişecek. Genç bir nüfus var bu bölgede. Bu gençlerimiz daha iyi iş imkanlarına kavuşacak. Yatırımlar hızla artacak üretim artacak. İşte bütün bunları terör istemediği için eylem yapıyor. Bu eylemlerin yapmalarının amacı bu zaten. Bu bölgeye darbe vurmak bu bölgenin ekonomisine sosyal hayatına zararlar oluşturmak. Ama şunu da ifade edeyim; halkımıza müteşekkiriz, halkımız hiçbir şekilde teröre destek olmadı, olmuyor" şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın