KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Artık her şey internet'te

Solhan Belediyesi, yaptığı ve yapacağı çalışmaları belediyenin internet sitesinde açıkladı.Teknoloji adına her gün yeni şeyler çıkarken, belediyelerde çalışmalarını internet ortamında duyurmaya çalışıyor. Solhan Belediyesi yatırımlarını ve projelerini belediyenin internet sitesi üzerinden açıkladı.

Artık her şey internet`te
22 MART 2006 ÇARŞAMBA 11:21
0
1443
0
AA aa
Solhan Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İlçede ilk kez yapılan İmar Planına uygun Şehir Kanalizasyon projesinin yapıldığı, projeye uygun 5 km'lik kısmının tamamlandığı bildirildi.


Solhan Belediyesi'nce şimdiye kadar yapılan bazı çalışmalar şöyle: “Yeni Mezbaa Projesi projelendirilip, kaba inşaatı bitmiş vaziyette. Tabii Afetlere karşın (taşkın sel suları v.s.) İlçe Milii Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası mahalindeki dereye yaklaşık 300 metre istinat duvarı yapılarak güzergah üzerindeki vatandaşların binaları kısmi korunmaya alındı. Şantiyeye yeni beton bordür ve parke makinası kurulmuş olup, 2006 yılı içerisinde hizmete girecek.
Yeni kurulan Beton Parke ve Bordür Taşı İmalat Makinası için yetersiz kalan enerji sisteminin yeterli olmaması sebebiyle yeni Trafo, Trafo Direkleri, 20 adet Enerji Taşıyıcı Direk belediyenin imkanları ile temin edilerek, direklerin dikilmesi ile gerekli enerji sistemleri oluşturuldu. Boğlan Bulvarı ile kesişen caddelerin girişlerine uzunluğu 7 ila 10 metre ebatlarında değişen toplam 11 adet ızgara yapılarak, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Y.İ.B.O. mevkiindeki Köylere bağlantılı yolların 2 kilometrelik kısmı stabilize yapıldı. Halimepınar Mahallesi Beşkardeşler Caddesinde İlçe Jandarma Karakolu mevkiine kadar yol genişletmesi, 800 metre uzunluğunda 1.300 m3 istinat duvarı belediye imkanları dahilinde yapıldı. METEM yolunun sel ve tabii afetlerden korunabilmesi için 70 metre uzunluğunda 3 ila 5 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapıldı.
Yapılması planlanan bazı projeler ise şöyle: “Şehir içme suyu şebeke döşemesi, Derela ishale hattı ve kapitaj projelerinin 2006 – 2007 yılları içerisinde tamamlanması, İmar yollarının düzenlenmesi, genişletme, yeni yolların açılması, altyapı çalışmalarının devam etmesi, Boğlan ve Halimepınar Mahallelerinde İmar uygulama çalışmalarının hızlı bir şekilde devam etmesi,

Sanayi Sitesinin imar sahasının belediye İmar Planına dahil edilerek inşaatının biran evvel tamamlanması için gerekli desteğin sağlanması, Spor ve Kültürel çalışmalara yönelik Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ile istişareler sonucunda 2006 yılı yatırım programına Çok Amaçlı (Yürüyüş Parkuru, Voleybol Sahası, Basketboll Sahası, Futbol Sahası, Yüzme Havuzu, Dinlenme Parkı v.s.) Tesis Projesi geliştirilerek yıl içerisinde projeye başlama çalışmaları, Yeni Mahalle ve Yeşilova Mahallesine 1'er adet Çocuk ve Dinlenme Parkı yapma çalışmaları, 2006 yılında Yükseköğrenimlerine devam eden 100 gence Belediyece Burs verilmesi. 2006 takvim yılı içerisinde yeni Mezbahane Projesinin sıhhi tesisat ve ince inşaat çalışmalarına hız kazandırılarak tamamlanması, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Çöp Taşıma ve İmha Sahası için yer tespiti çalışmaları başlatılıp, çevre yolu üzerinde hoş olmayan görüntünün ortadan kaldırılması.”

Bingölün Sesi Gazetesi
www.bingolunsesi.net
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın