KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Artık birileri var

Gülderen Çalışanlar Derneği ile ‘Kimse Yok Mu' Derneği işbirliğiyle Kurban Bayramı'nda gerçekleştirdiği yardım organizasyonu Bingöl'de büyük yankı uyandırdı.

Artık birileri var
25 ARALIK 2007 SALI 10:04
0
1458
0
AA aa
Gülderen Çalışanlar Derneği ile Kimse Yok Mu Derneği işbirliğiyle Kurban Bayramı'nda gerçekleştirdiği yardım organizasyonu Bingöl'de büyük yankı uyandırdı. Siyasilerden bürokratlara, sivil toplum örgütlerinden vatandaşlara kadar birçok kesim, yardımların amacı ve isabeti konusunda kampanyaya övgüler yağdırdı.
İşte soğuk kış gününde yapılan sıcak yardımlara ilişkin yorumlar..
TBMM Başkanlık Divan üyesi ve Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Kimse Yok Mu derneği öncülüğünde Bingöl'e gelerek kurban etlerini dağıtan iş adamlarına teşekkür ederek "Çok büyük bir organizasyon. Sadece Bingöl değil bütün doğu ve Güneydoğu kucaklanmış ve var olan Doğu- batı kardeşliği bu sayede daha da pekişmiştir. Bu organizasyonların önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğine inancım tamdır. Toplumsal dayanışmanın çok güzel bir örneği olan bu davranışı sergileyen değerli iş adamlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Başbakanımızın da dediği gibi her babayiğidin işi değildir. Alkışlanması gereken bir fedakârlıktır. ‘Kimse Yok Mu' Derneği ve Bingöl Gülderen Çalışanlar Derneği'ne canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.
Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, Kimse Yok Mu derneğinin faaliyetlerini televizyondan takip ettiğini belirterek "Bunu izlerken duygulanmamak elde değildi. Bu güzel çalışmaları yapan Kimse Yok Mu derneğine ve bayramını ilimizde geçiren iş adamlarına fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Kardeşlik duygularının güçlenebilmesi için böyle organizasyonlar şarttır. ‘Kimse Yok Mu' Derneği bunu başararak Doğu'nun ve Batı'nın kucaklaşmasına vesile olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp "Böyle bir uygulamanın olması bizleri son derece sevindirmiştir. Özlenen bir tablonun özlemini Kimse Yok Mu Derneği gidermiştir. Bu tablo kardeşliğimizi daha da pekiştirmiştir. Afyon, Aydın ve Nazilli'den gelen kardeşlerimiz kendi evlerinde bayramlarını geçirmeyip buralara gelip kurban etlerini dağıtarak büyük bir fedakârlıkta bulunmuşlar. İnanıyorum ki bu uygulama Doğu ve Güneydoğu'ya hiç gelmeyen birçok iş adamının buralara gelmesine vesile olacaktır. Doğu ve Güneydoğunun kalkınması da bu sayede olacaktır. Ben ilimiz adına bu fedakâr iş adamlarımıza ve Kimse Yok Mu derneği'ne sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Burhan Seçkin, Kimse Yok Mu derneğinin başlattığı uygulamanın iyi bir uygulama olduğunu söyleyerek "Bunun ilk adım olduğuna inanıyorum. Bizim beklentilerimiz daha çok iş alanıdır. Bu iş adamları Doğu ve Güneydoğuya gelirken vurguladıkları iki şey dikkat çekiyor. Biri kardeşlik diğeri ise geri kalmışlıktır. Bu ilk adımda kardeşlik duygularının yeniden filizlendiğini görüyoruz. İnanıyorum ki ikinci adımda bu iş adamlarımız geri kalmış bölgelerimizde yatırıma dayalı çalışmalar yapacaktır. Bingöl'e ve diğer illere giderek halkla kucaklaşan iş adamlarımıza teşekkür ediyor, Bingöl Ticaret ve Sanayi odası başkanı olarak kendilerini tekrar Bingöl'e davet ediyorum" şeklinde konuştu. 
İl Müftüsü Hasan Çağlar: “Bayramlar, var olan kardeşliğin yeniden tesis edilebilmesine en önemli vesilelerdir. Kimse Yok Mu derneğinin çalışmalarını taktirle karşılıyorum. Peygamberimiz (S.A.V) 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' buyurmaktadır. Zengin bölgelerin kurbanlarını fakir bölgelere dağıtması yapılabilecek en güzel yardımlaşmadır. İnsanların bir birlerini tanımaları için gelip görmeleri gerekiyor. Bu anlamda Kimse Yok Mu derneğinin öncülüğünde yapılan bu uygulamayı takdir ediyor ve batı illerinden gelerek kurbanlarını buralarda dağıtan işadamlarımıza da teşekkür ediyorum"
Kimse Yok Mu derneği ile birlikte yaptıkları organizasyon hakkında bilgi veren Gülderen Çalışanlar Derneği Başkanı Selahattin Bulut, ailelerini bırakıp Bingöl'deki ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan fedakar gönüllülere minnettar olduklarını belirtti.
Bulut, "Afyon ve Aydın'daki iş adamları, bu kış gününde binlerce kilometre yol kat ederek bölgeye gelip bu hayırsever insanların kurbanlarını burada kesip dağıtmaları doğu ve batıda yaşayan insanların tek vücut olduğunu ve kardeşliği öne çıkardığını göstermektedir. Birlik ve beraberliğimiz adına bunu çok önemsiyorum. Hemşerilerim adına ‘Kimse Yok Mu' Derneğine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Memleketlerinden uzak bir bayram geçirdiklerini kaydeden Kimse Yok Mu Derneği Afyon Şube Başkanı Zeki Kızılgöl, yaşamlarının en güzel bayramını burada yaşadıklarını söyledi. Kızılgöl "Buraya gelmeden bu kadar güzel bir bayram geçireceğimizi hiç düşünmemiştik. Buradaki insanların sıcak ve samimi davranışları bizi mahcup duruma düşürdü. Gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum''dedi.
Kurban eti dağıtımında gönüllü olarak bulunan Fevzi Yıldız ise, "Kimse Yok Mu Derneği'ne bize bu hizmeti yaptırdığı için teşekkür ediyoruz. Hayatımın en güzel kurban bayramını geçiriyorum. Buradaki yoksul insanları sevindirerek çok mutlu olduk." dedi.




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın