KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Arpaya yüzde 50 zam!

Geçen yıl 600 TL olan arpa bu yıl 900, 38 TL olan yem torbası ise 50 TL’den satılıyor. Ot samanı, buğday samanı ve yonca samanı fiyatlarında ciddi artış gözlemlenmezken, arpa ve yem torbalarındaki fiyatlar, çiftçiyi zor durumda bırakıyor.

Arpaya yüzde 50 zam!
14 TEMMUZ 2016 PERŞEMBE 05:03
0
2150
0
AA aa

Bingöl Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, yem ilişkin yaptığı açıklamada,  2016 yılında saman fiyatlarında yaşanan fiyat artışından hem ekicilerin, hem de besicilerin memnun olduğunu belirterek, arpa ve yem fiyatlarında yaşanan ciddi artışın ise, besicileri zor durumda bıraktığını söyledi.

Kaysadu, saman, yem ve buğday fiyatlarına ilişkin şunları söyledi:“2016 yılında buğday samanı tonu 200 TL, ot samanı 400 TL, yonca samanı 500 TL olarak satılıyor. Fiyatlar yine de iyi durumda ve şuan bu fiyatlara göre hem ekici, hem de besiciler fiyattan memnun. Ancak, arpa fiyatlarında ciddi bir artış oldu. Buda çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Geçen yıl arpanın kilosu 600 TL iken, bu yıl 900 TL'ye yaklaştı. Ayrıca, geçen yıl 38 TL olan yem torbası, bu yıl 50 TL'ye yükseldi.”

Bingöl'deki besicilerin samanı Bingöl merkez başta olmak üzere, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman gibi illerden temin ettiğini anlatan Kaysadu, kış mevsimine girilmeden hayvanların yem ihtiyacının şimdiden temin edilmeye başlandığını ifade etti.

Diyarbakır'da yüklediği samanı Bingöl'e getiren Hasan Dalbudak, Doğu ve Güneydoğu illerinde aldığı saman siparişlerini kendi kamyonuyla besicilere götürdüğünü belirterek, bu yılki saman satışlarından memnun olduğunu ifade etti.

Yaz mevsiminde saman fiyatlarının daha düşük olduğunu belirten Dalbudak, kış mevsiminde ise fiyatların daha yüksek olduğunu ve bu nedenle birçok besicinin yaz mevsiminde saman temini yaptığını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın