KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'

Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.

Arıkan:
07 MAYIS 2024 SALI 22:59
5
930
6
AA aa

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın himayelerinde, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde başlayan Bingöl Deprem Çalıştayı, 7 Mayıs 2024 Salı günü yapılan kapanış oturumuyla sona erdi.

Açılış oturumuna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın video konferans yöntemiyle katıldığı Bingöl Deprem Çalıştayı'nın kapanış oturumuna Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, AFAD Bingöl İl Müdürü Mehmet Boğatekin, Bingöl Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kadir Çintay, akademisyenler, STK'lar, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Usta: “Bireysel tedbirlerimizi almamız lazım”

Çalıştay değerlendirme ve kapanış toplantısında konuşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; “İki günlük güzel bir çalışmanın sonuna geldik. Öncelikle böyle bir çalıştay yapan Rektör hocama ve ekibine teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de İstanbul Teknik Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve onunla gelen değerli hocalarıma teşekkür ediyorum. Onların büyük desteği olmasa biz bunu yapamazdık. Ben konuşmamda da ifade ettim. Bingöl Valisi olarak geldiğim günden beri böyle bir çalışmanın yapılmasını hep istemiştim. Rektörümüzle konunun uzmanı arkadaşlarımız, akademisyenlerle bu konuyu konuştuk ve güzel sonuçlara ulaştık. Ama değerli Bingöl halkına ve hepimize düşen görevler var. Bu sadece devletin, kamu kurumlarının yaptığı ve yapmasıyla ilgili değil, bizim bireysel anlamda da üzerimize düşenler var. Depremde binalar yıkılır ama kişisel olarak aldığımız önlemler bizim hayatta kalmamızı sağlar. Bizler bireysel olarak kendi tedbirlerimizi almamız lazım. Çok faydalı bir çalıştay olduğunu düşünüyorum. Tekrar Bingöl Üniversitemize ve İstanbul Teknik Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyorum. Bingöl Üniversitesi'nde depremle ilgili ciddi bir çalışma yapılmış. Başta Rektör hocamız olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Başkan Arıkan: “Buradan çıkan sonuçlardan çok ciddi anlamda istifade edeceğiz”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, çalıştayın Bingöl için önemli olduğunu söyleyerek, ‘İki gündür devam eden bu çalıştayın sonuna geldik. Başta Valimiz olmak üzere Rektör hocamıza, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü ve ekibine, bütün sivil toplum kuruluşlarımız, kurum amirlerimiz, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Deprem konusunda doğru yerden başlamalıyız ki, sonunu da doğru getirelim. Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Ben bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum. Buradan çıkan sonuçlar, çıktılardan çok ciddi anlamda istifade edeceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada dışarıdan gelen bütün hocalarımıza, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Rektör Çapak: “İş birliğini güçlendirmek ve deprem konusunda toplumsal farkındalığı artırmak için yeni fırsatlar doğmuştur”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, çalıştayın kapanış oturumunda şu değerlendirmelerde bulundu: “İki günlük yoğun bir mesai, bir maraton programımızın sonuna gelmiş olduk. Bu çalıştayın katkılarıyla, üniversitemiz ve diğer paydaşlar arasında iş birliğini güçlendirmek ve deprem konusunda toplumsal farkındalığı artırmak için yeni fırsatlar doğdu. Ben tabi her şeyden önce Cumhurbaşkanımız Yardımcımıza teşekkür etmek isterim. Çünkü fikir onların. Onların himayelerinde gerçekleşen bir program. Valimiz sağ olsun baştan sona çalıştayın her sürecinde yanımızda oldu ve her yerde her zaman destekçimiz ve gücümüz oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hakeza Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İstanbul'dan kalkıp buralara kadar gelen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir program oldu. Valimizin Bingöl'ün bir lideri, onun öncülüğünde çalıştayın sonuç bildirgesindeki çıktıların ilimiz genelinde uygulanacağını düşünüyorum. Belediye Başkanımız imar konusunda çok hassas davrandı. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Önceki döneminde çok direndi ve başardı. Ben hassaten tekrar katılım gösteren hocalarımıza, katılımcılara, bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." 

Çalıştay sonunda hazırlanan sonuç bildirgesi ileri tarihlerde kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Çalıştayda öne çıkan başlıklar arasında şu konular yer aldı:

• Türkiye'nin deprem riski ve deprem sonrasında doğacak sorunların boyutları,

• Kahramanmaraş Depremlerinden öğrendiklerimiz,

• Afet Yönetimi Önerileri,

• Kent planlaması,

• Tarihi Yapılarda Deprem Kaynaklı Hasarlar,

• Deprem riskini azaltmak için atılması gereken adımlar,

• Bölgede yapılan sismik risk ve tehlike çalışmaları

• Deprem kaynaklı atıkların yönetimi

• Kamu kurumlarının yaptığı çalışmalar yer aldı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109422)
09 Mayıs 2024 Perşembe 14:45
Agzınız güzel bir kelime görmesin MASTER PLANI!
Ota B. MASTER MASTER diyorsunuz.. Haserek master, kalkınma master, deprem master. Bir hal yediginiz yaptıgınız yok buluşup buluşup master.

Birgün inşallah halkda sizi MASTER
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109410)
08 Mayıs 2024 Çarşamba 22:14
Fay hatlarının Bingöl'ün yerleşim yerinin nerelerinden geçtiğini gösteren Şehrin imar planına ne zaman kavuşacağız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109407)
08 Mayıs 2024 Çarşamba 18:03
Sayın başkanım Bingöl belediye Halk otobüsünü istiyoruz artık . Bingöl halkı her yer yerde paylaşımlar yapsın bu özel hat otobüsleri milleti rencide etmekle başka bisy bilmiyor.niye ses seda yok bilgol halkı hep ezilmeye mahkummu yeter artık yaasayin cumhurbaskani yardımcısı Cevdet Yılmaz lütfen buna bı cozum bulun ricamizdir Bingöl halkı belediye Halk otobüsünü istiyir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109405)
08 Mayıs 2024 Çarşamba 15:42
çalıştay olsa olmasa sız ve encümenlerınız kendı bıldıgınızi yaparsınız öncekı dönem encümenıne yeşıl alanı verip kendısıne özel apartman yaptı ve bunun gibi neler olmuş neler onun için çalıştay da evrak üzerı yapılır ve sız ve ekıbınız yeninen ayarlarsınız sayın başkanım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109404)
08 Mayıs 2024 Çarşamba 14:34
DEPREM ÇALIŞTAYI NE KAZANDIRDI ?
Bingöl 1.derece fay hattı üzerinde ,iki fay hattın kesişim noktasında, risk yüksek.Bu gerçeği her kes biliyor,tedbir alın deniliyor,Tedbirden kasıt yapıların deprem yönetmeliğe göre yapılması,şimdi sorun şu ?
Bingöl de mevcut yapıların yaklaşık % 70 i yenilendi, 2003 depremi sonrası yenilendi ,uydu kent vs yeni alanlar kentsel alanlar yapıldı,ancak vatandaşa sorduğumuz zaman yeni yapılan binaya güveniyormusun ? HAYIR DİYOR, vatandaş istisnasız kime sorsak yeni yapılan yapıya güvenmiyorum diye cevap veriyor. NEDEN ? ÇALI�
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109399)
08 Mayıs 2024 Çarşamba 08:50
başkanım 41 proje bekliyor
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın