KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Arena kimin eseri?

Galatasaray Yönetimi, projenin ortak çalışma olduğunu savunuyor. Mustafa Sarıgül stadı kendisinin gündeme getirdiğini hatırlatırken, Faruk Süren ise Ali Sami Yen'in üst kullanım hakkına dikkat çekiyor.

Arena kimin eseri?
15 ARALIK 2010 ÇARŞAMBA 08:53
0
2934
0
AA aa

Tartışmanın diğer bir noktasında ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bulunuyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül geçtiğimiz günlerde, Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde düşündüğü stadın inşaa edilmesi için iktidara gelince talimat verdiğini söylemişti. Konuyla ilgili ulaştığımız Mustafa Sarıgül ise 2003 yılında ilk kez projeyi kendisinin gündeme getirdiğini yineledi.

Eski Başkan Faruk Süren kendisinin başkanlığı döneminde Ali Sami Yen'in üst kullanım hakkının alınmasının önemine dikkat çekerken, Özhan Canaydın'ın görevde bulunduğu sırada en yakınındaki isim olan Refik Arkan da, “Projeyi Özhan Bey başlattı” dedi.

Galatasaray'ın stattan sorumlu yönetim kurulu üyesi Işın Çelebi ise projenin ortak bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getirdi. İşte 15 Ocak'ta resmen açılacak olan Türk Telekom Arena ile ilgili görüşler.

IŞIN ÇELEBİ
Bu proje, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye hediyesidir. Özhan Canaydın ve Adnan Polat bu projeyi Galatasaraylılara kazandırmak için gece, gündüz çalıştı. Mete Arat projeyi çizdi. Mustafa Sarıgül fikir babalığını yaptı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın çok büyük katkıları var. VARYAP-Uzunlar 2009 Eylül'ünden sonra inşaatı devraldı. Burada 1200 işçi çalışıyor. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yerin 7 kat dibinden çıkardık bu eseri. Türk Telekom Arena, 30 milyon Galatasaraylının hayallerinin ürünü. Binlerce engeli aştık ve bugünlere kadar geldik.

MUSTAFA SARIGÜL
Ali Sami Yen Projesi'ni ilk kez biz gündeme getirdik. 2003 yılında hazırlattığımız Ali Sami Yen Projesi, kent merkezindeki stadyum yerine, kent dışında daha modern bir Avrupa stadyumu hedefliyordu.

Projeye göre, Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı yıkılacak, yerine Ayazağa bölgesinde, daha geniş bir alanda, modern bir spor kompleksi yapılacaktı. Biz bu projeyi dile getirmeden önce, kimse Ali Sami Yen'in taşınmasından söz etmiyordu. İlk kez biz, hem bugünkü stadyum yeri için yeni bir yeşil alan projesi geliştirdik, hem de bugün Seyrantepe'de yapımı devam eden stat için proje hazırladık. Son noktada TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan projeyi sahiplenip bugünlere gelmesini sağladılar.

FARUK SÜREN
Türk Telekom Arena kamu kaynaklarıyla yapıldı. Ama bu kamu kaynaklarının yaratılması için de Galatasaray Kulübü, Mecidiyeköy'de üst kullanım hakkından vazgeçti. O arazinin değeri özelleştirme ile yaklaşık 400 milyon TL. Bunu kim yaptı? Tabii Başbakan'ın çok etkinliği var. Talimat vermese bu iş olmazdı. Projeyi ilk yapan ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'dür.

Bu proje daha sonra Galatasaraylılar tarafından benimsenmiştir. Neticede bu stat Başbakanın talimatıyla yapılmış ve Galatasaray'ın kullanımına bırakılmış bir tesistir.

Stadı TOKİ yapıyor. Bu statta Galatasaray'ın söz hakkının olmasının nedeni ise 1997 yılında Türkiye'de ilk defa uygulanan ve Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen'in tapuya bağlı üst kullanım hakkının Galatasarayla verilmesiyle başladı.

REFİK ARKAN
Bu stat Galatasaray'ın eseri. İlla bir kişile bağlı olması gerekmez. O tarihte rahmetli Özhan Bey başkandı ve projeyi başlattı. Proje onun zamanında hayata geçti. Ancak projenin esas sahibi Galatasaray Kulübü'dür. Burada Sayın Başbakan'ın katkılarını da kimse gözardı edemez. Sonraki süreçte herkes üzerine düşen görevi yapmıştır sadece.

MİLLİYET
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın