KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Arakan için kermes

Bingöl'de faaliyet gösteren ihh insani yardım vakfı kadın kolları teşkilatı, arakanlı müslümanların yararına kermes düzenledi. kermeste toplanan yardımlar, ihh aracılığıyla arakanlı müslümanlara ulaştırılacak.

Arakan için kermes
10 EKİM 2017 SALI 04:01
0
2362
0
AA aa

İHH Bingöl Kadın Kolları Teşkilatı, Arakanlı Müslümanların yaralarını bir nebze de olsa sarmak adına kermes düzenledi. Dörtyol'da kurulan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği kermese Bingöl Valisi Ali Mantı'nın eşi Işıl Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin eşi Pervin Barakazi, İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı Gülten Uslu ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan duanın ardından açılışı yapılan kermes 3 gün boyunca açık kalacak. Açılışın ardından konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı Gülten Uslu, Kermeste İçli köfte, kavurma, sarma, güveç gibi geleneksel ev yemeklerinin satışa sunulduğunu belirterek elde edilecek gelirin Arakanlı Müslümanlara ulaştırılacağını söyledi.

Arakan'da yaşanan vahşetin unutulmaması ve yardımların kesilmemesi için kermes düzenlediklerini söyleyen Uslu; “Arakan'da yaşanan vahşeti hepiniz biliyorsunuz. Yaşanan vahşetten dolayı Müslüman kardeşlerimiz dağlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Hepsinin bizim yapacağımız yardıma ihtiyaçları var. Bizde Bingöl İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın kolları olarak ne yapabiliriz diye düşündük ve sonunda kermes düzenlemeye başladık. Şuanda kurdelemizi kestik ve kermesimizi başlattık. İlk gün olmasına rağmen Bingöllüler yoğun ilgi gösteriyorlar kermesimize Allah hepsinde razı olsun.  Kermesimiz 3 gün boyunca devam edecektir. Biz Bingöl halkından duyarlılık göstermelerini ve kermesimize gelmelerini istiyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın