KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Aöl mezunlarına diplomaları verildi

Açık Öğretim Lisesi eğitimlerini tamamlayarak, diplomalarını hak almaya kazanan 73 erkek, 33 bayan öğrenci için diploma töreni düzenlendi.

Aöl mezunlarına diplomaları verildi
26 NİSAN 2012 PERŞEMBE 19:03
0
2172
0
AA aa

Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürlüğü 2011-2012 1. Dönemi Açıköğretim Lisesi ve Açık İlköğretim Okulu mezunlarına diplomalarını törenle verdi. 

Dün saat 14.00'de Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan diploma töreninde 73'ü erkek, 33'ü de bayan olmak üzere toplam 109 öğrenci lise diplomasına kavuştu.

Diploma töreni öncesi konuşma yapan Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürü Abdurrahman Ensari, her alanda büyük dönüşümlerin meydana geldiğini ve bu nedenle bilgi ile teknolojinin büyük bir hızla gelişip yaygınlaştığı bir çağda yaşandığını ve bu noktada Halk Eğitim Merkezlerinin, insan eğitimi açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

Halk Eğitim Merkezlerinin, toplumun her kesimini hedef kitlesi olarak kabul ettiğini söyleyen Ensari şunları söyledi:

“ Eğitim görmek vatandaşın hakkı, eğitim imkanı sunmak da devletin görevidir. Milli Eğitim Bakanlığımız, Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla ‘Her zaman her yerde herkes için eğitim' parolasıyla, çeşitli nedenlerle eğitim hakkından mahrum kalıp okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için I.Kademe Okuma-Yazma Kursları, Okur Yazar olan vatandaşlarımız için II.Kademe Okuma Yazma Kursları açmaktadır. II.Kademe sertifikası alan bir kursiyer ilkokul 5.sınıfı bitirmiş kabul edilmektedir. Daha sonra Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim alarak üniversiteye gitme hakkını kazanabilmektedir” dedi.  

Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, da eğitim sistemin de yaşanan değişikler sayesinde her bireyin istediği okula gidebileceğini söyledi. 28 Şubat döneminde yapılan değişikliklerin mesleki eğitimin önünü tıkadığını söyleyen Ataoğlu şunları söyledi:

“28 Şubat döneminde bazıları ‘bizim istediğimiz okula gideceksiniz' dedi. Bunu da kesintisiz eğitimle yaptılar. Birde üstüne kat sayı sistemini çıkardılar. Bu uygulama yüzünden Mesleki Eğitim oranı yüzde 40 oranında düştü. Ancak Demokratik ve modern bir eğitim sistemi olan 4+4+4 kesintili eğitim sistemiyle isteyen istediği okula gider, isterse İmam Hatip Lisesine gider isterse Açıköğretime gider bu tamamen kişiye kalmış bir tercihtir. Kesintili eğitim sistemiyle Ülkemiz gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Mesleki eğitimde okullaşma oranı yüzde 65'e çıkacaktır. Zamanında okumayanlar okumaya imkan bulamayanlar için Açıköğretim önekli bir fırsattır” şeklinde konuştu. 

İl Müftüsü Mecit Can'da İslam dininin eğitime bakışını anlattı. Müftü Can, tüm peygamberlerin eğitimci olduğunu belirterek: “En büyük eğitimci de Hz. Muhammed (s.a.v)'dir” dedi. Diyanet ile Milli Eğitim'in kardeş kuruluşlar olduğunu ifade eden Müftü Can, iki kurumunda hedefinin eğitim olduğunu söyledi.

İslam dininin eğitim önündeki engelleri kaldırdığını söyleyen Can sözlerine şöyle devam etti:

“ İslam genellikle engel teşkil eden 4 kavram önündeki engelleri kaldırmıştır. Birincisi Zaman kavramıdır. Bu ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz' buyruğuyla kaldırılmıştır. İkincisi Mekandır. ‘İlim Çin'de dahi olsa gidip alınız' tavsiyesidir. Üçüncüsü İnsani boyutudur. Bu da ‘ilim her Müslüman erkek ve kadına farzdır'  hadisiyle sabittir. Dördüncüsü ise ilmin kendisidir. ‘Hikmet müminin yitik malıdır; nerede bulursa alır' hadisi bunu anlatmaktadır” dedi.

Kendisinin de açık öğretim mezunu olduğunu söyleyen Müftü Can, diploma ile yetinmeyip azimle çalışınca üniversiteyi kazandığını sonrasında ise yüksek lisans yaptığını söyledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Can, eğitime devam etmelerini istedi. 

Sertifika Törenine İl Müftüsü Mecit Can, Belediye Başkan Vekili Abdullah Tunç, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Mehmet Develi, Milli Eğitim Müdür Yardımcılar Ali Berdibek, Fikret Bozaba, Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu ve Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürü Abdurrahman Ensari katıldı. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları takdim edildi. Program verilen kokteyl ile sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın