KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Antibiyotikler hakkında merak edilenleri anlattılar

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO işbirliği ile Aşılar ve Antibiyotikler Hakkında Merak Edilenler Konferansı düzenlendi.

Antibiyotikler hakkında merak edilenleri anlattılar
01 KASIM 2018 PERŞEMBE 18:27
1
2367
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Daire Başkanı Ecz. Mesil Aksoy, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Aydın Şükrü Bengü, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, kurum müdürleri, akademisyenler, İl Sağlık Müdürlüğü personeli, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın konuşmacıları ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayper Somer ve Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay ile İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Şardaş'dı.

Konferans öncesi açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, ülke genelinde ihtiyaç duyulan bir alanda Bingöl'de konferans verilmesinin son derece kıymetli olduğunu belirtti.

Konferansın katılımcılara maksimum fayda sağlayacağına inandığını ifade eden Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Daire Başkanı Ecz. Mesil Aksoy ise kendisinin de Bingöllü olduğunu ifade ederek başladığı sözlerine, “Bir Bingöllü olarak bugün burada bir konferansta olmak benim için onur verici oldu. Gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye etkisinin azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, ilaç reaksiyon olaylarının görülme sıklığının artmasına ve tedavi maliyetlerinin artmasına neden olur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz kullanılan ilaçların başında antibiyotikler geliyor. Çok değerli hocalarımız bugün merak ettikleriniz hakkında değerli bilgiler aktaracaklar. Bu güzel konferansın gerçekleştirilmesine destek verenlere de ayrıca teşekkür ederim” şeklinde devam etti. 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise aşının sadece çocuklar için olduğu algısının toplumda yer aldığını ve bunun yanlış bir algı olduğunu dile getirdi.  Aşının, çocuk sağlığını korumanın dışında, yetişkin bireylerin hastalıklardan korunması için de ihtiyaç olduğu vurgulayan Prof. Dr. Kara, vücudun savunma sistemine mikroorganizmaları öğretmek ve bu şekilde hastalıkları önlemek, ölümleri azaltmak amacıyla aşı yapılması gerektiğini dile getiren Profesör Kara, “Bağışıklık sistemimiz, doğal bağışıklık ve sonradan kazanılan bağışıklık olmak üzere iki ana grupta değerlendirilebilir. Sonradan kazanılan bağışıklığın hastalıklara cevabı da büyük ölçüde aşı ile mümkündür” diye konuştu.

Konferansın konuşmacıları, program boyunca aşı ve antibiyotik hakkında bilgi vererek salonu dolduran öğrenci, akademisyen ve sağlıkçıların sorularını cevapladılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın