KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Anayasa çıkarması

Anayasa değişikliği çalışmalarına başkanlık eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, salı günü AB büyükelçilerine bilgi verecek. Bir başka heyet de Lizbon'da değişiklikleri anlatacak

Anayasa çıkarması
15 EYLÜL 2007 CUMARTESİ 09:03
0
927
0
AA aa
AKP, haftalarca kamuoyundan gizlenen yeni anayasa taslağını Sapanca'da sürdürülen çalışmaların tamamlanmasının hemen ardından salı günü Avrupa Birliği'ne (AB) anlatacak.
Anayasa değişikliği çalışmalarına başkanlık eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, salı günü AB büyükelçilerinin aylık toplantısının konuğu olacak.
AB Dönem Başkanı Portekiz'in ev sahipliğinde gerçekleşecek olağan toplantıya Sapanca'daki çalışmalara başkanlık eden bir AKP yetkilisinin davet edilmesi anlamlı bulundu. Fırat, toplantıda AB büyükelçilerine taslak konusunda bilgi verecek ve bu konudaki sorularını yanıtlayacak.

'Troyka' toplanıyor

Türkiye ile AB Troykası da Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasının ardından ilk kez salı günü Portekiz'in başkenti Lizbon'da toplanacak. Siyasi direktörler düzeyindeki toplantıda Türk heyetine Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ahmet Acet başkanlık edecek.
Toplantıda AB tarafı, Türkiye'nin kısa vadeli reform beklentilerini bir kez daha dile getirecek. Bu çerçevede AB heyetinin, kasım başında Avrupa Komisyonu'nca yayımlanan İlerleme Raporu öncesi, Vakıflar Yasası'nın onaylanması ve TCK'nın tartışmalı 301. maddesinin değiştirilmesine ilişkin ısrarlı taleplerini tekrarlayacak. Söz konusu taleplerin AB büyükelçileri tarafından da dile getirilmesi bekleniyor.
AB, Türkiye'nin rapor öncesi söz konusu konularda istenen adımların atmasına, yeni hükümetinin reformları hızlandırma kararlılığı ve İlerleme Raporu'nda yapılacak değerlendirmeler açısından büyük önem veriyor.
Lizbon'daki görüşmelerde Türk heyetinin de Ankara'nın reform kararlılığını vurgulayarak özellikle AB'nin cesaretlendirdiği "sivil anayasa" çalışmalarına ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.
Lizbon toplantısından bir günü önce Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'n AB müzakere süreciyle ilgili olarak tüm bakanlık ve kamu kurumları yetkilileri ile bir araya gelerek önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaları belirleyecek olmasına da dikkat çekiliyor.
Toplantıya ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, siyasi direktör düzeyindeki troyka toplantılarının her dönem başkanlığı sırasında bir kez yapıldığı anımsatıldı.
Toplantılarda, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci çerçevesinde yapılan ve yapılması öngörülen çalışmalarla bölgesel ve uluslararası konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi.

'Bizi bağlamaz' demişti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, çalışmaları bilim kurulu tarafından yürütülen ve Sapanca'da kampa girmeden önce tam metni basına sızdırılan taslağa yönelik eleştirilere, "Şu ana kadar tartışılanlar bizim taslağımız değildi. Partimizi bağlayacak bir taslak olmadığını söylememize rağmen, birileri ya Türkçe bilmiyor ya da beyinleri dumura uğradığı için parti taslağı gibi kabul ettiler" diyerek tepki göstermişti.


Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2024
16:27
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Bingöl'de nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 131 kişi de yaralandı.
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın