KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Amaç hdp'nin oylarını düşürmek

Ağrı’daki çatışmayı değerlendiren Baluken, son yapılan anketlerde Ak Parti’nin oylarında düşüş, HDP’nin oylarında ise artış görüldüğünü belirterek: “HDP’yi baraj altında bırakmak için marjinalize etme, kriminalize etme gibi Türkiye halkların nezdinde siyasi partiden çok bir örgüt yapısı içerisinde gösterme eğilimi olduğunu biliyoruz. Ağrı’daki bu provokasyonda bu amaçla geliştirildi” dedi.

Amaç hdp`nin oylarını düşürmek
14 NİSAN 2015 SALI 03:39
0
3071
3
AA aa

 Bingöl'de bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, çarşı merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Partililerle beraber esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinleyen Baluken, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunarak, Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki çatışmayı değerlendirdi.

Son yapılan anketlerde, HDP'nin yüzde 10 seçim barajını çok ciddi bir şekilde aşarak, parlamentoya çok güçlü geçme gibi sonuçların ortaya çıktığını kaydeden Baluken: “AKP çevresinde yoğun bir paniğin yaşandığını ve HDP'yi baraj altında bırakmak için marjinalize etme, kriminalize etme gibi Türkiye halkların nezdinde siyasi partiden çok bir örgüt yapısı içerisinde gösterme eğilimi olduğunu biliyoruz. Ağrı'daki bu provokasyonda bu amaçla geliştirildi” dedi.

Çatışmanın yaşandığı gün İçişleri Bakanlığı ve Ağrı valiliğiyle temas halinde olduklarını belirten Baluken: “İçişleri Bakanlığı'nda en üst düzeyde yaptığımız görüşmelerde, bu olayın nasıl barışçıl sonuçlanabileceğini, kimsenin burnu kanamadan neler yapılabileceğini, mevcut gerilimi düşürerek, hem çözüm süreci açısından hem seçim süreci açısından açı olayların nasıl geliştirilebileceğini defalarca aktardık. Bütün uyarılarımıza rağmen önceden planlandığını bildiğimiz ve gençlerin ölümü üzerine tezgahlanan bu provokasyonda, AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı ısrar etti ve maalesef ilçe eş başkanımız olan bir sivilin ve bir gerillanın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan, onlarca asker ve sivilin yaralandığı acı bir hadise yaşadık” diye konuştu.

“AKP, KAYAN OYLARI TOPARLAMAK İSTİYOR”

Çatışmanın provokasyon olduğunu vurgulayan Baluken, provokasyonun bir yönünün, seçim sürecinde AK Parti'de kayan oyların tekrar toparlamak ve HDP'nin baraj üstüne çıkan oylarının ise baraj altına düşürülmek olduğunu söyledi.

Çatışmanın bir diğer yönünün de, çözüm sürecinde AK Parti'nin içerisine girdiği yükümlülükten kurtulma arayışında olduğunu düşündüklerini belirten Baluen, şöyle devam etti: “Çünkü şuanda kamuoyunun beklentisi, biran önce izleme heyetinin kurulması ve İmralı'da devlet heyeti, Sayın Öcalan ve bizim müzakere heyetinin katıldığı resmi müzakerelerin başlamasıdır. Bunun için tarafsız bir izleme heyetinin biran önce pratiğe geçmesi gerekiyor. AKP üzerindeki bu baskıyı atmak için, izleme heyetiyle ilgili tartışmaları gölgelemek için, izleme heyetinin dâhil olacağı Kürt meselesiyle Türkiye'nin demokratikleşmesiyle ilgili hangi çalışmaları yapacağını kamuoyundan gizlemek için böylesi provokatif gündemlerin arkasına saklanıyor.”

“GÜNDEM KİLİTLENDİ”

Ağrı'daki provokasyondan sonra çözüm süreci devam edecek mi? Etmeyecek mi? Noktasında gündemin kilitlendiğini aktaran Baluken, şunları söyledi: “Buralardan hızla çıkmak lazım. Şundan dolayı bu sefer, belki bu provokasyon farklı sonuçları beraberinde getirebilir kamuoyunda ve Türkiye halkının genel kanaatinde bu provokasyonu devlet eliyle AKP'nin talimatlarıyla bilinçli planlanmış bir girişim olduğu ortaya çıktı ve bu yönlü daha çok değerlendirmeler yapılıyor. Bu şu açıdan sağlıklıdır; mevcut provokasyonların hangi merkezden planlandığı bilinirse, önümüzdeki dönemlerde de bu çevrelerin hayata geçirmek istedikleri provokasyonlara karşı halkımız daha dikkatli bazı tartışmalar yürütebilir. Önümüzdeki dönemde de daha ağır provokasyonları geliştirebileceklerinden endişe ediyoruz. Bu nedenle demokratik kamuoyunun ve halkımızın süreci yakından takip etmesi, çözüm süreci ve seçim sürecine kan bulaştıracak olan bütün girişimlere karşı net bir duruş göstermesi son derece önemlidir.”

“İZLEME HEYETİ OLUŞTURULURSA KCK KONGREYİ TOPLAR”

tarafsız bir heyetle izleme kurulunun oluşmasının, müzakerenin sağlıklı yürümesi için son derece önemli olduğunu kaydeden Baluken, “İzleme heyeti İmralı'da yürütülen müzakereler belli mutabakatları kayıt altına alırsa, biz KCK'nin, PKK'nin Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yürütülen silahlı mücadeleyi bitirme konusunda kongreyi hızla toplayacağından eminiz. Bu konuda kendi açıklamaları da var. son Ağrı provokasyonundan öncede Sayın Cemil Bayık'ın yaptığı açıklamalar ortada. ‘Biz Türkiye devletine karşı bir savaşın sürmesini istemiyoruz, bu savaştan ne biz ne Türkiye sonuç alabildi' dedi. Dolayısıyla bu işin müzakere yöntemiyle çözmek istediklerini KCK'nin en üst düzeyi yetkilisi açık bir şekilde ortaya koymuş oldu” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
atakan (@Misafir_18735)
15 Nisan 2015 Çarşamba 15:21
öylemi
Biraz Tutarlı Olun (@Misafir_18715)
14 Nisan 2015 Salı 14:41
Haaa. Bir şey daha.... Bu aralar baraja takılma ihtimaliniz belirdi diye 'Barajı aşamazsak ...' ile başlayan tehdit cümleleri duyuyorum sizden...EY sözde 'kazanım'cılar!!!! 1999 yılında MUŞ BELEDİYESİ'ni sizin parti kazanmış olmasına rağmen o belediye MHP'ye verilmedi mi? Bir tek eylem yaptınız mı? Yapamadınız... Çünkü o gün abileriniz (SEKÜLER GÜÇLER) iktidardaydı.Bu gün kazanım olarak gösterdiğiniz şeyler AKP'nin insancıllığındandır, İSLAM TERBİYESİ almış yönetimindendir. AKP'nin bütün taleplerinizi yerine getirmesine en çok siz karşı çktnz
Biraz Tutarlı Olun (@Misafir_18714)
14 Nisan 2015 Salı 14:33
O etkinliği AKP mi düzenledi? PKK'lıları oraya AKP mi gönderdi? PKK'lı teröristlere AKP mi ateş emri verdi? YETER ARTIK EY BDP, YETER! Yıllardır sizin yalanlarınızla büyüdük. Yıllarca MÜSLÜMAN TÜRK kardeşlerimizi bize kötü gösterdiniz ama SİZİ dışlayan SEKÜLER BEYAZ TÜRKLER hafiften size göz kırpınca ağzınızın suyu aktı hemen. 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünü ölümüne savuna CHP ile aynı binada 'KURDÎ DER' olarak bina açtınız. Birbiriniz(CHP-SEKÜLER GÜÇ-)le ne kadar aynı fabrikanın ürünü olduğunuzu ispatladınız.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın