KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Alpaya, sorunları Başkan Arıkan'a iletti

HÜDA PAR Bingöl İl Başbakanlığı Mahalle Temsilcileri aracılığıyla yaptıkları halk ziyaretleri neticesinde kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a aktardı.

Alpaya, sorunları Başkan Arıkan`a iletti
06 ARALIK 2021 PAZARTESİ 16:46
13
2414
0
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığının, Bingöl Belediyesine yaptığı ziyarette, merkeze bağlı İnalı Kaleönü, Mirzan, İçmeler TOKİ ve Recep Tayyip Erdoğan Mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallenin sorun ve sıkıntılarını mahalle raporları şeklinde sundular.  İletilen sorunların başında; Pazar yerleri, yol, ulaşım, asayiş, sağlık, park ve yeşil alanların yetersizliği gibi konular gelmektedir.

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, "Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan ile görüşerek mahalle temsilcilerimiz ve halkımızdan dinlediğimiz birçok sorun ve sıkıntıyı kendilerine ilettik. Daha önce de Belediye Başkanımızla bu ve benzeri hususlarda görüşmüş ve yine halkımızın taleplerini birebir iletmiştik. Bu anlamda öncelikle her zaman için taleplerimizi olumlu gören ve bizleri hüsnü kabul ile ağırlayan Sayın Arıkan'a teşekkür ediyorum.

İlimiz küçük bir şehir fakat sorunları çok büyük bir durumdadır. Aslında birikme sonucu büyüyen sorunlarımız var dersek daha doğru olur. Halkımızdan her zaman için dinlediğimiz sorunların başında maalesef yol sorunu gelmektedir. Bunun yanı sıra kronikleşen sorunlarda vardır. Örneğin; Mevcut üst geçitlerdeki asansörlerin aktifleştirilmeli, sıklıkla kazaların olduğu hastane kavşağına trafik lambası ışıklandırması yapılmalı, kültür mahallesi ve hastane arasında araçlar ve yayalar için köprü yapılmalı, çarşı merkezinde engelli bireyler ve bayan vatandaşlarımız için wc planlaması yapılmalı, gençler arasında mahalli sokaklar arası futbol turnuvası yapılmalı,  sadece aileler için kullanılabilecek güvenli piknik sahaları oluşturulmalı, gençler için izci kampları programları yapılarak afetlere karşı kişisel beceriler kazandırılmalıdır. Bunların çözümü doğru hamlelerle olabildiğince minimize edilebilir sorunlardır. Tüm bunların yanı sıra daha birçok proje geliştirilebilir ve halkımızın hizmetine sunula bilinir. HÜDA PAR olarak hiçbir zaman yapılan bir müspet çalışmayı görmezden gelmedik. Dolayısıyla belediyemizin ve yetkililerimizin çalışmadığını asla söylemiyoruz fakat eksiklerin ve çözüme muhtaç birçok meselenin olduğu da aşikârdır.”

Alpaya, şunları söyledi: "Halkımız bizim için değerlidir. Dolayısıyla bizlere sorun ileten bir çocuk dahi olsa dikkate alır ve gereğinin yapılması için gayret ederiz. Bu anlamda İl Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Özel İdaremiz gibi birçok kurum ve kurum amirlerimiz ile temas halinde olup her türlü sorun ve sıkıntıyı her zaman ve tüm mecralarda halkımız adına iletmekteyiz. Tabi sorunları iletmekle birlikte ayrıca takibi için ekiplerimiz ve komisyonlarımız mevcuttur. Bu hususta halkımıza hizmet etmek bizler için büyük önem arz etmektedir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın