KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Almanya'dan bingöl'e dostluk köprüsü

Hamle e.V ve Hannover'deki (Win e.V) Wirtschaft in Niedersachsen İş Adamları Derneklerinin öncülüğünde Kiel, Gifhorn ve Bremen şehirlerinden 28,  Kimse Yokmu Derneği Aydın, Afyon ve Nazilli şubelerinden 20 olmak üzere toplam 48 iş adamı, Bingöl'de kurbanlar keserek yoksul ailelere dağıttılar.

Almanya`dan bingöl`e dostluk köprüsü
12 ARALIK 2008 CUMA 12:10
0
1689
0
AA aa
Kurbanlarını Bingöl'de kesen iş adamları önceden tespit edilen yaklaşık 1000 aileye kurban etlerini dağıttılar.
Ayrıca, Bingöl Murat eğitim kurumları bünyesinde bulunan Özel Hulusibey İlköğretim Okulu, Özel Ramiz Efendi Erkek Öğrenci Yurdu ve FEM Dershanesinde de 1500 aileye dağıtılan Kurban etleri Gülderen Çalışanlar Derneği ve Bahar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Gülderen Çalışanlar Derneği bünyesinde bulunan okuma salonlarında da dağıtılan kurban etleri sahiplerini bulurken, ilçe okuma salonlarında dağıtılan kurban etleri kardeşlik adına duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.
Bingöl'e gelen iş adamları, burada bayramlarını geçirmenin mutluluk ve huzur verdiğini belirterek, önümüzdeki kurban bayramında gelebileceklerinin de sinyalini verdiler.
İş adamları, hayatlarının en güzel bayramlarını geçirdiklerini belirterek “unutulmaz bir gün geçirdik. Buradaki kardeşlerimizin bizleri karşılamaları, kurban etlerinin dağıtımı esnasında bize gösterilen sıcak ve samimi ilgi bizleri çok etkiledi. Dönüşümüzde bunları anlatmanın heyecanının yaşıyoruz. Bizim buralara gelmemize vesile olan ve bizi burada sıcak karşılayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bingöl Gülderen Çalışanlar Derneği başkanı Selahattin Bulut, bu bayramda da ilimizde kardeşliğin en güzel örneğinin sergilendiğini belirterek “Almanya, Afyon, Aydın ve Nazilli'den gelerek kurbanlarını burada kesen ve bizzat dağıtan iş adamlarına teşekkür ederim” dedi.
Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp,  İlimize gelen iş adamlarının kendi ailelerinden önce Bingöl halkıyla bayramlaşmasının kardeşlik adına örnek bir davranış olduğunu belirterek Geçen kurban bayramında da gelen iş adamlarının fedakarane davranışlarını görmüş ve büyük mutluluk duymuştuk. Bu yılda gelmeleri önümüzdeki yıllarda da geleceklerine işaret ediyor. En azından biz öyle umut ediyoruz. Bu kardeşlik halkasının giderek büyümesini görmek bizleri son derece memnun ediyor. Bu kardeşlik halkasına Almanya'daki kardeşlerimizin de katılması bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. Bu kardeşlerimizin hiçbir menfaat gözetmeden sadece kardeşlik duygularıyla gelmeleri ayrı bir güzelliktir. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye ifade etti.
Bingöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Burhan Seçkin, Kimse Yok mu ve Bingöl Gülderen Çalışanlar derneğinin yaptığı çalışmaların halk tarafından beğenildiğini belirterek “Özellikle Almanya ve diğer illerimizden gelen iş adamlarına yaptıkları hayırlı işlerden dolayı teşekkür ediyor ve devamını da bekliyoruz” dedi.
Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bayram,  bu davranışın manidar olduğunu belirterek “bunu maddi yönden değil de, manevi yönden görmemiz lazım. Kurban etlerini dağıtan bu iş adamlarının da fakirleri vardır muhakkak. Oralardan buralara gelip, buradaki insanlarla kucaklaşmalarını takdir etmek lazım. Bu insani bir duygudur. Bunu şahsen taktirle karşılıyorum. İlimize gelmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Bozkurt,  “Bizler en yakınımızdaki köylere gidemezken, onlar bayramın ilk günü binlerce kilometre uzaklıktaki ilimize gelerek, güzel bir kardeşlik atmosferinin oluşmasına vesile oldular. Bizlere gerçek bayramı yaşattılar. Bu kardeşliğe vesile olan Fettullah Gülen Hoca efendiye şükranlarımızı iletiyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın