KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Akut: felaket tellallığını yapmadık

Son günlerde halk arasında ‘AKUT tarafından ceset torbaları geldi' iddialarına tepki gösteren AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, AKUT derneğinin bugüne kadar asla felaket tellallığı yapmadığı, ceset torbalarıyla işlerinin olmadığını ve bugüne kadar her felaketten sonra insanların yardımına koştuklarını söyledi.

Akut: felaket tellallığını yapmadık
01 NİSAN 2010 PERŞEMBE 09:11
2
2247
0
AA aa
Ahmet Ateş, yaptığı yazılı açıklamada son günlerde halk arasında ‘AKUT tarafından ceset torbaları geldi' iddialarına tepki gösterdi.
AKUT TAMAMEN GÖNÜLLÜK ESASINA DAYALI BİR SİVİL TOPLUM AKUT Bingöl Birim Başkanı KURULUŞUDUR
Yaptığı yazılı açıklamada AKUT'un misyonundan bahseden AKUT Bingöl Birim Başkanı Ateş, “AKUT, dağ ve diğer doğa kazalarında, doğal afetlerde, yetkileri ve imkanı dahilinde tüm koşullarda, zor durumda kalmış yardıma ihtiyacı olan, yardım talep eden herkesin yardımına koşan, bunu yaparken eğitimli, disiplinli, standartları yüksek ekip ve ekipmanlar kullanan, toplumu bilgilendiren, eğiten, siyaset ile uğraşmayan, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir sivil toplum kuruluşudur. Bu misyonun gereği olarak AKUT'un değerleri; gönüllülük dürüstlük, güvenirlik, yardımseverlik, insan hayatına saygı duyma ve değer vermedir” dedi.
YANLIŞ VE İFTİRA KOKAN İDDİALARIN TAMAMEN AKUT'A YÖNELİK KARALAMA GİRİŞİMLERİDİR
Son günlerde Bingöl'de halk arasında konuşulan ve halkı tedirgin eden bir takım yalan, yanlış ve iftira kokan iddiaların tamamen AKUT'a yönelik karalama girişimleri olduğunu söyleyen AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, 8 Mart'ta Merkez Üssü Başyurt Beldesi olan 6.0 şiddetindeki depremin ardından sistemli bir şekilde üzerlerine geldiğini ve hak etmedikleri yergileri aldıklarını söyleyerek, “Son günlerde maalesef üzülerek belirteyim ki: ulusal basında bizi üzen yaralayan ve karalayan haberleri esefle izlemekteyiz. 8 Mart Başyurt depreminden sonra sistemli bir şekilde üzerimize gelinmekte, hak etmediğimiz yergiler almaktayız. Bu da bizi ziyadesiyle üzmüştür. Asıl bizi derinden yaralayan husus ise 1–7 Mart deprem haftası olması nedeniyle okullarda bilinçlendirme seminerleri vermekteydik. Bu seminerler sonrasında meydana gelen deprem ertesinde “AKUT bu depremi biliyordu, bizden gizlediler” gibi komik ve bir o kadarda trajik bir haberle şehrimiz çalkalandı. Önceleri gülerek karşıladığımız bu olaylar ulusal basında farklı bir şekilde dillendirilince artık bu basın açıklamasını yapmayı bir görev edindim. Ulusal kanalların ana haber bültenlerinde “Bingöl halkı geceyi deprem korkusu ile dışarıda geçiriyor” alt başlıklı haberde şehrin genelinde bir dedikodunun dillendiğini, güya ilimize 30 bin ceset torbasının geldiğini ve bu haberin ise Bingöl akut tarafından verildiği gibi iftira kokan, komik trajik haberi esefle kınadığımızı belirtmek isterim” diye konuştu.
BİZİM İŞİMİZ HAYAT KURTARMAKTIR
AKUT derneğinin bugüne kadar asla felaket tellallığı yapmadığı, ceset torbalarıyla işlerinin olmadığını, bugüne kadar her felaketten sonra insanların yardımına koştuklarını ifade eden Ateş, “AKUT derneğinin bu güne kadar asla felaket tellallığı yapmadığı, bu güne kadar her felaketten sonra insanların yardımına koştuğunu hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Bu tür yalan haberleri dillendiren kişilere gerekirse kanun önünde hesaplaşma hakkımızı saklı tuttuğumuzu belirtmek isterim. Zira bu güne kadar basında çıkan her satırdan, görüntülü basında izlenen her haberin sorumlusu benim çünkü bu tür basına yansımış haberler AKUT Bingöl ekip lideri olarak benden geçmektedir. Ben bu güne kadar kimseye böyle bir haber vermedim vermem de. Akut'un bir ile gelen giden ceset torbaları da dahilinde olmak üzere her türlü lojistik konulardan uzak olduğunu bilmenizi istiyorum çünkü bizim bu tür şeylerle işimiz olmamıştır, ilgimiz olmamıştır. Bizim işimiz hayat kurtarmaktır, hayata tutunmaya yardımcı olmaktır, bu tür asparagas haberleri yayıp halkı endişeye sevk etmek değildir. Dünyada en gelişmiş teknolojiyi kullanan en iyi bilgi birikimine sahip olan değerli profesörlerin depremin zamanını bilmesi hususunda çaresiz kaldığı bir ortamda çeşitli meslek gruplarından oluşan biz AKUT gönüllülerinin bu konuda bir şeyler bilmesi söz konusu olamaz. Son günlerde 3 gün süren eğitimlerimiz olmuştur. Bu eğitimlerimiz 1 yıl önceden planlanmış olup, günümüz şartları ile ilgisi yoktur ve deprem konusu da bu eğitimlerde işlenmemiştir. Halkın bizleri arayıp bir şeyler mi var? Sorusunu sormalarını istemiyoruz, zira bizde halkız ve inanın halk ne biliyorsa bizlerde o kadar biliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Bingöl Online Haber Servisi
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
16.10.2026
15:25
Bingöl`de çaldılar, Iğdır`da yakalandılar!
Bingöl'de çaldılar, Iğdır'da yakalandılar!
Bingöl'de bir tekstil iş yerinden çalınan yaklaşık 2,5-3 milyon TL değerindeki halı, yorgan, kumaş ve havlular Iğdır'da ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
16.10.2026
15:15
Bingöl`ün Eylül konut satışı belli oldu
Bingöl'ün Eylül konut satışı belli oldu
Türkiye genelinde toplam konut satışlarının yüzde 36,2'sini ilk el, yüzde 63,8'ini ise ikinci el konutlar oluşturdu. Bölgede en çok konut satılan il Elâzığ olurken, Bingöl üçüncü sırada yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın