KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Akut bingöl üçüncü sırada

Türkiye'de 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'yle tanınır hale gelen Arama Kurtarma Derneği (AKUT) 17 yılda Bin 366 operasyonda Bin 676 kişinin hayatını kurtardı.

Akut bingöl üçüncü sırada
24 TEMMUZ 2013 ÇARŞAMBA 00:56
0
1739
0
AA aa

AKUT'un resmi internet sitesinden derlenen bilgilere göre, AKUT üyeleri, 17 yılda yurt içi ve yurt dışında düzenlenen bin 366 operasyonda bin 676 kişi ile 218 hayvanı canlı olarak kurtarmayı başardı.

Bu operasyonlarda toplam 261 kişi ise yaşamını yitirdi. Toplam yapılan bin 366 operasyonun yüzde 58,71'i dağ ve doğada, yüzde 11,64'ü can kurtarma, yüzde 7,98'i yangında, yüzde 7,47'si taşıt ve mekanizma, yüzde 4,76'sı hayvan kurtarmada, yüzde 3,37'si selde, yüzde 2,20'si depremde, yüzde 2.20'si göçük ve toprak kayması, yüzde 1,68'si ise kriminal olaylarda gerçekleşti.

AKUT'un en fazla operasyona katılan ekibinin Kocaeli olduğu görülürken, bu ekibin 2003 yılında 249 operasyona katıldığı belirlendi. Bunu İstanbul ekibi 185 operasyonla 1996 yılında izledi. Ardından Bingöl ekibi de 165 operasyonla 2002 yılında üçüncü sıraya yerleşti. 17 yıllık operasyonda kurtarılan en fazla kişi sayısı bakımından 598 kişi ile İstanbul ekibi 1996 yılında başarılı oldu. Bu ekibi 2003 yılında Kocaeli ekibi 458 kişi ile takip ederken, Bingöl ekibi de 2002 yılında 180 kişi kurtararak üçünü sırada yer aldı.

Canlı hayvan kurtarma operasyonlarında ise Bursa ekibi 2006 yılında 44 hayvan kurtararak büyük başarı elde etti. Marmaris ekibi 2001 yılında 36, Bodrum ekibi ise 2008 yılında 25 hayvan kurtardı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
29.10.2026
16:48
Bingöl`de Cumhuriyet`in 103`üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Cumhuriyet'in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Programa Vali Cahit Çelik, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın