KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Akp'den istifa sesleri yükseliyor

AKP'li Çaytepe Belde Belediye Başkanı Akın, belediye meclis üyeleri ve bazı partililer SP'ye katıldı. Katılım programında SP rozeti takılan Akın, Milli Görüş saflarına geçişlerin devam edeceğini vurgulayarak AKP'ye gözdağı verdi.

Akp`den istifa sesleri yükseliyor
09 ŞUBAT 2009 PAZARTESİ 11:36
0
3081
0
AA aa
Çaytepe Belde Belediyesi'nin AKP'li Başkanı, belediye meclis üyeleri ve belde teşkilatının bazı üyeleri partilerinden istifa etti. Saadet Partisi'ne (SP) katlan başkan ve beraberindekilerin SP rozetleri, düzenlenen törenle takıldı.

Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi yaklaşıyor, siyasi partilerin çalışmaları hızlanıyor ancak il merkezi, ilçe ve beldelerde yoğun faaliyet gösteren partilerden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), bu sıralar istifalarla sarsılıyor.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı S.Nezir Aydın'ın ardından bu kez Genç İlçesi'ne bağlı Çaytepe Belde Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Zeki Akın ve belediye meclis üyeleri ile bazı partililer,  AKP'den istifa edip SP'ye geçtiler. Akın'ın, SP'nin Çaytepe Adayı olarak seçime katılacağı deklare etti.

Akın ve beraberindekilerin katılımıyla gücüne güç katan SP, Cumartesi günü Genç İlçe Teşkilatı'nda tören düzenledi. Parti katılım programına, Saadet Partisi İl Başkanı Atik Korkutata, Saadet Partisi Bingöl Belediye Başkan Adayı Bedri Tuğ, Genç Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Demir, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



 
Korkutata: “Belediyeleri rant değil, hizmet kapısı olarak görüyoruz”
Katılım töreninde besmele çekerek konuşmasına başlayan ve yeni katılımın hayırlı olması temennisinde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Atik Korkutata: “Çok şerefli, güzel ve mutlu bir günü yaşıyoruz. Heyecanlanmamak, mutlu olmamak elde değil. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, Milli Görüş'ün belediyecilik anlayışı çok farklıdır, bunu her yerde ispatlamıştır. Türkiye'de iktidar olmadığımız zamanlar bile ülkede birçok belediyenin mührünü aldık. Bu halk o zaman bize neden oyunu vermiştir? Çünkü biz yetimi düşünüyoruz, mazlumu düşünüyoruz. O makamı rant değil, sadece hizmet makamı olarak görüyoruz. Biz belediyecilik makamını en çetin ateşten gömlek olarak düşünüyoruz. Bizim bütün belediye başkan adaylarının hizmet aşkından başka düşündüğü bir şey yoktur. Buradaki gerek Genç Belediye Başkan adayımızı, gerekse diğer başkan adaylarımızı kişilik olarak, marifet olarak, projeleri olarak hiç birini anlatmak yetmez. Hepsi birbirinden değerli, birbirinden başarılı değerli kardeşlerimizdir. Şu anda gerçekleşecek katılımdan büyük memnuniyet ve onur duyuyoruz. Cenab-ı Allah bu değerli insanlardan razı olsun''dedi

‘'Onun bunun gölgesi altında değil! Milli Görüş çatısı altında siyaset''
Partilerinden İstifa edip Milli Görüş saflarına katılan partililere rozetlerini takmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Korkutata ‘'Milli Görüş saflarına katılın bu değerli kardeşlerimiz, ümmetin ruhunu ve şerefini paylaşan, onun bunun gölgesi altında değil, Milli Görüş gölgesi altında durmuşlardır, duruşlarından ve ümmet görüşlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Değerli Zeki Akın kardeşimiz, eşrafları ile birlikte partimize katılmışlardır. Bu manzara her şeyin şahididir, resmidir, kanıtıdır'' dedi.



Milli Görüş'te hizmet düşüncesinden başka hiç bir düşüncenin olmadığını vurgulayan Korkutata, partiye katılanların, birer yıldız gibi birer cemaat önderleri olarak Milli Görüş çatısı altında bir araya geldiklerini belirtti. Korkutata: ''Bu kardeşlerimiz Mili Görüş çatısı altında sizlere hizmet etmek için partimize katılmış ve bizleri onurlandırmışlardır. Kardeşlerimizin sizlerin görüşlerine, sağduyularına tercüman olacaklarına inanıyorum'' dedi.

Katılanlara SP rozeti takıldı.
Düzenlenen katılım toplantısında AKP'den istifa edip SP'ye katılan Çaytepe Beldesi Belediye Başkanı Zeki Akın ve Mart 2009 yerel seçiminde AKP'den Çaytepe'den Belde Belediye Başkan aday adayları olan Ayhan Argın, Kazım Abay ile Çaytepe Belde Belediyesi Encümenleri Ali Gengörü, Nural Adanır, Ahmet Akın, Hakkı Aksin'e SP rozeti takıldı. Rozetleri takan Korkutata, katılımın hayırlı olması temennisinde bulundu.




Bedri Tuğ'a övgüler
Rozetleri taktıktan sonra programa ilişkin görüşlerini aktarmaya devam eden Korkutata, SP Bingöl Belediye Başkan Adayı Bedri Tuğ'u işaret ederek övgülü sözler sarf etti.



Korkutata: ''Sizlere bir örnek vermek istiyorum. Zamanında Bedri Tuğ kardeşimizin Bingöl Belediye Başkanlığı yaptı. Onun döneminde Bingöl'ün ihtiyacı olan su, Karlıova'nın karlı dağlarından karşılanmıştır. O zaman Genç ilçemizin de ihtiyacı vardı, belli istişareler ile o sudan Genç ilçemizde şu an faydalanmaktadır. Bu suyu içen her kişi şu an Bedri Bey kardeşimize teşekkür etmektedir. O suyu Genç ilçemizin Çukur Mahallesi'nde içen her vatandaş teşekkür etmektedir. İşte feraset, işte düşünce. Bunların daha fazlasını yapmak için değerli adaylarımız için sizlerden oy istiyorum'' dedi.
 
Akın: “Mili Görüş çatısı altında birleşmeler devam edecek''
İl Başkanı, başkan adayları ve yeni katılımcıların el ele tutuşup birlik mesajı verdikleri programda görüşlerini aktaran Çaytepe Belediye Başkanı Zeki Akın, SP'ye katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.



SP'nin Çaytepe Belediye Başkan Adayı olan Akın, kimseye kırgın olmadığını, bundan böyle Milli Görüş çatısı altında hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.
Akın,''Kimseye kırgın değilim, 5 yıl boyunca hizmet ettiğim AK Parti'den bazı nedenlerden dolayı arkadaşlarım ile birlikte istifa ettik. Bundan sonra bilgimizi, birikimimizi Saadet Partisi altında halkımıza sunmaya çalışacağız. AK Parti'den ayrılma kararı aldığımızda parti teşkilatı içinde bulunan birçok kardeşimizin de bizlere katılacağına can-ı gönülden inanıyorum. Bu kardeşlerimizin Milli Görüş çatısı altında birleşmeye yönelik söylemleri de olmuştur''dedi.


Milli Görüş çatısı altında hizmet etmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Akın: ''Bizlere Milli Görüş camiası yolunu açan ve bizleri bağrına basan değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum, Milli görüş çatısı altında başarılı daha da başarılı olacağımıza inanıyor, bu yola inanan tüm kardeşlerimizin duasını istiyorum'' dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
20.10.2026
14:43
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonların tasfiyesinde ilk etapta 10 milyon TL ve üzerinde reel kazanç elde edenlerden iade talep edileceğini açıkladı. Şimşek, gönüllü iade yapılmaması durumunda hukuki sürecin işletileceğini bildirdi.
20.10.2026
10:12
Bingöl Teknokent`te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Teknokent'te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Üniversitesi bünyesindeki Teknokent, yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürmek isteyen girişimci, araştırmacı ve firmalardan başvuruları almaya başladı. Süreçle teknoloji tabanlı girişimciliğin desteklenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın