KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Ak parti'den muhtar ve köy korucularına 'zam' müjdesi

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, muhtarların ödeneklerine yüzde 90, geçici köy korucularının emekli maaşlarına yüzde 70 oranında artış yapılacağını açıkladı.

Ak parti`den muhtar ve köy korucularına `zam` müjdesi
06 TEMMUZ 2013 CUMARTESİ 04:59
0
1893
0
AA aa

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek yapacakları bazı düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Canikli, Köy Muhtarlarının ve geçici köy korucularının maaşlarına zam yapacaklarını duyurarak, bu konudaki önergeleri hazırladıklarını söyledi. Canikli bu önergelerin ise şuanda TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen torba yasaya monte edileceğini belirtti.

MUHTAR MAAŞLARI ARTACAK

Nurettin Canikli, köy muhtarlarının ödeneklerinde yüzde 90 oranında artış öngördüklerini söyleyerek, "Bu artış ile muhtar ödenekleri 875 liraya çıkacaktır. Aylık 457 liradan, 875 liraya çıkacaktır. Bu da çok ciddi bir artış anlamına gelmektedir muhtarlar için" diye konuştu. Bugüne kadar muhtarlar için bu kadar yüksek oranda bir artış yapılmadığını hatırlatan Canikli, "Köy muhtarları en düşük 228 lira prim ödemektedirler. Sigorta primi. Bunu kendileri ödemektedirler. Eğer primden sonra bu artış gerçekleştiği takdirde köy muhtarlarının eline 647 lira kalacaktır. Şuanda bu rakam, 100 küsur lira civarındadır. Aynı şekilde mahalle muhtarlarımızın ödemesi gereken en düşük sigorta primi 342 liradır. Artıştan sonra muhtarlarımızın eline net 533 lira geçecektir" diye konuştu.

Canikli, yaklaşık 53 bin muhtarı ilgilendirecek olan bu düzenlemenin bütçeye yıllık maliyetinin ise 261 milyon lira olacağını söyleyerek, uygulamanın 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren başlayacağını, bu sebepten dolayı 2013 bütçesine bir etkisinin olmayacağını ifade etti.

KÖY KORUCULARININ EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 70 ARTIŞ

Nurettin Canikli, geçici köy korucularının emekli aylıklarına yapacakları zam oranını da açıkladı. Canikli, şuanda bir emekli köy korucusunun minimum 384 lira aldığını, en yüksek alan köy korucusunun ise 614 lira aldığını hatırlatarak "Bu önergemiz ile geçici köy korucularının emekli aylıklarında yüzde 70'lik bir artış öngörülmektedir. Bu gerçekleştiğinde geçici köy korucusu en düşük emekli aylığı 384 liradan 653 lira yükseltilecektir. En yüksek geçici köy korucusu emekli aylığı 614 liradan 883 liraya yükseltilecektir. En yüksek artış oranındaki oran, yüzde 43,8'dir. Yani yüzde 70 artış oranı en az alan geçici köy korucuları için geçerlidir. Yüksek alan geçici köy korucularının emekli aylıklarındaki artış oranı yüzde 43,8 oranındadır" şeklinde konuştu.

EHLİYET DEĞİŞİM BEDELİ 15 TL'YE İNDİRİLİYOR

Nurettin Canikli, gazetecilerin ehliyetlerin değişimi sırasında ödenecek miktarın düşürülüp düşürülmeyeceğini sorması üzerine 101 TL olan fiyatı düşüreceklerini söyledi. Rakamı önce dörtte bire düşürdüklerini, şimdi de daha aşağıya çekeceklerini belirten Canikli, "Sadece maliyet rakamlarını karşılayacak şekilde tekrar düşürüyoruz. 101 liraydı, toplam 13 lira civarında bir maliyet bize bildirildi. Sadece maliyet alınacak, 2 lira da vakıf için alınacak. Toplam 15 lira alınmış olacak. Onunla ilgili de önergemiz hazır" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın