KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Ak parti saldırısında 2 tutuklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanlığı'na yönelik gerçekleştirilen roketatarlı saldırı sonrasında gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklandı.

Ak parti saldırısında 2 tutuklama
07 TEMMUZ 2010 ÇARŞAMBA 18:00
0
2532
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre, AK Parti Bingöl İl Başkanlığı binasına RPG 7 roketatarlı saldırı sonrasında Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan geniş kapsamlı operasyonda, olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle 7 kişi yakalanmıştı.

Yakalanan şahıslardan 4'ü Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, H.K., E.K. ve Ş.A. adli mercilere sevk edildi. Nöbetçi savcılık tarafından ifadeleri alınan zanlılar, tutuklanma istemiyle bir üst mahkemeye sevk edildi.


Dosyalarında gizlilik kararı olan şahısların gözaltı ve tutuklanma gerekçeleri açıklanmazken, mahkemeye sevk edilen E.K. serbest bırakıldı. H.K. ve Ş.A. ise tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.


Saldırı ile ilgisi olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından tutuklanan H.K. ve Ş.A.'nın Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın