KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Ak parti aracına ikinci saldırı

AK Parti seçim otobüsüne yapılan saldırının ardından bu kez seçim minibüsüne saldırı düzenlendi. Ak Parti İl Başkanı Seven; “Seçim ortamını germe adına yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz” dedi.

Ak parti aracına ikinci saldırı
09 EKİM 2015 CUMA 23:37
0
2082
0
AA aa

 Seçim startının verilmesinin ardından Bingöl'e geldiği ilk günde AK Parti seçim otobüsüne yapılan taşlı saldırının ardından bu kez seçim minibüsüne taşlı saldırı düzenlendi. Seçim çalışmaları kapsamında Kültür Mahallesi'nde dolaşan AK Parti seçim minibüsüne kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırı düzenlendi. Camda hasara neden olan saldırı sonrası araç, Kültür Mahallesi'nden çekildi.


SEVEN: “KORKU POLİTİKALARINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Saldırıya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, ikinci kez yaşanan saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Korku politikalarına boyun eğmeyeceklerini ve faillerin yakalanıp hukuk önünde hesap vermesi için konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Seven; “Seçim çalışmalarına başladığımız ilk günde otobüsümüze saldırı düzenlenmişti. Bu konuda siyasi partilere hassasiyet çağrısında bulunmuştuk ancak görmekteyiz ki, tahrik politikalarında ısrar edilmekte. Hangi siyasi parti yönelik olursa olsun, can ve mal güvenliğine kast edecek hiçbir tutumu ve davranışı benimsemiyor, şiddetle reddediyoruz. Seçimin huzur ve güven içinde geçmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyoruz. Söylemlerle değil, uygulamalarla bunun hayata geçmesini bekliyoruz. Ve bilinmesini isteriz ki, bu ve benzeri çirkin eylemlerle oluşturulmak istenen korku politikalarına asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Her iki saldırının faillerinin tespit edilmesi ve hukuk önüne çıkarılması için konunun takipçisi olacaklarının altını çizen Seven; “AK Parti olarak hiçbir şekilde şiddetin tarafı olmayacağız. Fakat hukuksal mücadelemizden de vazgeçmeyeceğiz. Tüm siyasi partilerden beklentimiz de bu yöndedir. Bu itibarla, partimize yönelik bu tür çirkin saldırıları kınıyor, seçimin huzur içinde tamamlanmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın