KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Aile içi iletişimde annenin rolü

Bingöl Belediyesi ve Bingöl İl Müftülüğü ‘Aile içi iletişimde annenin rolü' konulu konferans düzenledi.

Aile içi iletişimde annenin rolü
28 OCAK 2011 CUMA 08:52
0
2463
1
AA aa

Dün saat 11:00'de Halk Eğitim Merkezi'nde Bingöl Belediyesi ve Bingöl İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun ortaklaşa düzenlediği ‘Aile içi iletişimde annenin rolü' konulu konferansa ilgi büyüktü.

Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun 2011 yılındaki ilk etkinliğinin yapıldığını söyleyen Kur'an Kursu Öğretmeni Bingöl İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu üyesi Zeynep Tekin, amaçlarının toplumun aile hakkında dini açıdan doğru bilgilendirilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Konferansta sinevizyon gösterisi eşliğinde sunum yapan Zeynep Tekin, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Halkımızın özellikle aile ve aile bireyleri ile ilgili dini içerikli soru ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak istiyoruz. Halkımızın özellikle aile ve aile bireyleri ile ilgili dini içerikli soru ve sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapacağız” dedi.

Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun amaçlarını sıralayan Tekin, “Kadın, çocuk, genç, yaşlı, özürlülerle ilgili konular başta olmak üzere aileyi ilgilendiren alanlarda yapılan araştırma ve yayınlar takip edilir ve arşivlenerek büro için kütüphane oluşturulur. Bürolar, bulundukları bölgenin aile yapısı ve sorunları konusunda araştırmalar yapar ve arşiv oluşturur” diye konuştu.

Bingöl Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun 2011 yılı ilk altı ayda gerçekleştirmeyi hedeflediği faaliyetleri açıklayan Tekin, aile içi iletişimde annenin rolü, anne-baba ve çocuk ekseninde aile içi sorunlar ve çözümler, İslam'da ve medeni hukukta kadın, kadın sağlığı ve hijyen, İslam'da anne-baba hakkı ve önemi, uyuşturucu ve zararları konulu konferans ve panel düzenleyeceklerini belirtti.

Çocuğu tanıma, çocuk psikolojisi minik yavrudan büyük sorular ‘Allah' nerede anne, oyun oynamak mı, oyalamak mı? Ve çocuklar için renk dili konularında sinevizyon eşliğinde bilgiler veren Bingöl Belediyesi Uzman Psikoloğu Gönül Gende, çocukların başarılı olduğu alanlarda desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Çocukların başarısızlıkları ile ilgilenmek, öne çıkarmak yerine başarılarını pekiştirmek gereklidir” dedi.

Uzman Psikolog Gönül Gende, çocuğun psikolojisi anne karnında gün be gün şekillenen ve bir ömür boyu üzerinde izlerini taşıyacağı yaşayacağı ruh halinin şekillenmesinden bahsederek, “Genetik karakter anne babadan alınan genlerin tesiri ile anne karnında oluşur. Çocuk anne rahmine düştüğü andan itibaren bazı karakterlerini baba, bazılarını da anneden alarak kazanımlarını da ilave ederek yeni bir birey olmaya hazırlanır. İşte bunun adı “Genetik karakter”dir. Bu genetik karakter zemini üzerine inşa edilen bebeğin dokuz ay boyunca anne karnında yaşadığı olayları birer tuğla gibi kullanarak ördüğü yapının adına da “Psikolojik karakter” denilir. Psikolojik karakter annenin sevinçleri, öfkesi ve üzüntülerine bağlı olarak genetik karakterin üzerine inşa edilir. Bebeğin anne karnında geçirdiği dokuz ay öylesine tamamlanmış bir zaman dilimi değildir. Bu süreçte içimizde büyüyen minik insan, annesinin hissettiği tüm duygulara ortak olarak dünyaya hazırlanmaktadır. Ve bu ömür boyu ana hatlarıyla kullanacağı karakter alfabesinin ilk harflerini de dizmektir. Demek ki annenin çocuğun gelecekte ki karakteri üzerinde büyük bir etkisi vardır. Eğer anne isterse bebeğinin “sakin, huzurlu” isterse “pısırık, korkak” bir bebek olmasını etkileyebilir” şeklinde konuştu.
Program yaklaşık bir saat sürdü.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kap (@Misafir_1761)
28 Ocak 2011 Cuma 09:10
sadece anne ile ilintili olmasada çocuğun terbiyesi ,elbette en büyük etken annedir. Öncellikle Allah sevgisi ile yetiştirilen çocuk topluma fayda sağlayan birey olarak yetişir.
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın