KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Ahlaklılar ahlaksızlar kadar cesur çıkmadı!

Kalem-Der: “Lütfü Güllüoğlu’nun açıklamaları dikkatle okunursa görülecek ki, birilerinin yırtındığı gibi eğitime karşı çıkışı veya öğrencileri genelleyici bir suçlaması yok! Sadece toplumsal bir gerçeklik olan üniversitelerin bir eğitim kurumu olma işlevini hatırlatarak özgürlük teraneleri altında cesaretlenip gayri ahlaki davranışlar ve yaklaşımlar içine girme noktasına dikkat çekmiş”

Ahlaklılar ahlaksızlar kadar cesur çıkmadı!
06 KASIM 2012 SALI 04:32
0
2361
0
AA aa

 Bingöl Kalem Eğitim ve Kültür Derneği (Kalem-Der), gençlerin Mardin'de sarmaş dolaş dolaşmalarına tepki gösteren ve "Üniversite ilimize ahlaksızlık getirdi" sözüyle gündeme oturan Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu'nun açıklamalarını destekledi.

Günlüoğlu'nun açıklamalarının yanlış okunduğu ve yorumlandığının vurgulandığı açıklamada, ahlaklıların ahlaksızlar kadar cesaretli olmadığının altı da çizildi.

“AHLAKSIZLIĞI YERDİĞİ İÇİN ELEŞTİRİLİYOR!”

Kalem-Der'den yapılan açıklamada, üniversiteli gençlerin sokaklarda sarmaş dolaş dolaşmalarını eleştiren Günlüoğlu'na yönelik eleştirilerin “ahlaksızlığa ahlaksızlık dediği için eleştiriliyor” yaklaşımından ibaret olduğu anımsatıldı.

Açıklamada: “Bazen bazı meseleler gündemi öyle meşgul eder ki, meşgul etme yönünden ziyade konunun çekildiği noktalar daha öne çıkar. Geçtiğimiz haftada buna benzer bir olay yaşandı. Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, hem başkanı olduğu kurumun ilgi alanına hem de duyarlı bir kişiliğin getirdiği sorumluluk duygusuyla bir açıklama yaptı ve üniversiteli gençlerin Mardin'de sarmaş dolaş dolaşmalarına, sokakta ve parklarda öpüşmelerine tepki gösterdi. Ardından kızılca kıyametler koparıldı. Vay Efendim, sen nasıl ahlaksızlığı yerersin, sen nasıl ahlaksızlığa ahlaksızlık dersin! Türünden denilmedik şey bırakılmadı”

“AHLAKLILAR AHLAKSIZLAR KADAR CESUR ÇIKMADI!”

Üniversiteli gençlerin ortaya çıkardığı manzaranın eleştirilmesi karşısında gösterilen tepkilerin yersizliğine ve Günlüoğlu'nun açıklamalarının saptırılarak gerçeğin okunamamasına yönelik yer aldığı açıklamada, şöyle denildi.

“Bir kez daha gördük ki, ahlaklılar ahlaksızlar kadar cesur çıkmadı. Eğer ahlakı savunmak yanlışsa, ahlaksız gidişe dur demek türünden çabalar içine girmek hataysa, o zaman bu toplumdaki bütün ahlak davası güdenleri, güzel ahlakı savunanları, erdemli ve hayâlı bir toplumun inşası için çalışanları toptan asın, kesin de bu işler bitsin! Lütfü Güllüoğlu'nun açıklamaları dikkatle okunursa görülecek ki, birilerinin yırtındığı gibi eğitime karşı çıkışı veya öğrencileri genelleyici bir suçlaması yok! Sadece toplumsal bir gerçeklik olan üniversitelerin bir eğitim kurumu olma işlevini hatırlatarak özgürlük teraneleri altında cesaretlenip gayri ahlaki davranışlar, yaklaşımlar içine girme noktasına dikkat çekmiş ve hiçbirimizin inkâr edemeyip de neredeyse günübirlik rastladığımız gayri ahlaki görüntülere dikkat çekmiş. Güzel ahlakı tamamlamak için gönderildiğini söyleyen bir peygamberin ümmeti ve iyiliği emir, kötülükten nehiy gayeli, bir İslam dinini mensupları olarak elbette kişi psikolojisi ve toplum sosyolojisi açısından manevi bir denge ve huzurun temel taşlarından biri olan ahlakı anlatacağız, savunacağız ve ahlaklı bir yaşamın hâkimiyeti için uğraşacağız. Bu çerçevede eğitimin temel niteliklerini de içine alan paralelde olan bu açıklamanın altına bir Eğitim Derneği olarak aynen imza atıyoruz.”

ŞEYMA'YA RAHMET DİLEYİP İLGİLİLERE DUYARLILIK ÇAĞRISI YAPILDI

Kalem-Der tarafından yapılan basın açıklamasında, önceki gün bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği 4 öğrencinin de yaralandığı trafik kazasına değinildi.

Açıklamada: “Önceki gün meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şeyma Çokparlamış (18) isimli öğrenciye Allah'tan rahmet dileriz, aynı kazada yaralanan diğer öğrencilere de Allah'tan şifalar dileriz. Kederli ailelerine sabır diler ve Üniversite camiasına da ayrıca taziye ve şifa dileklerimizi iletiriz. Son olarak, gerek trafik tedbirleri gerekse de yol durumu açısından var olan ve göz ardı edilemeyecek ihmalleri de hatırlatır. Bu konuda sorumluların ilgi alanlarında daha duyarlı ve dikkatli olma lüzumunu hatırlatırız” ifadeleri kullanıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın