KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Ağız ve diş hastanesi'nde fiziki mekân yetersiz

Sürekli fiziki mekân yetersizliği ile gündeme gelen Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde günde yaklaşık 350–400 hastaya bakılıyor. Vatandaşlar tepkili yaşanan yoğunluğa tepki gösteriyor.

Ağız ve diş hastanesi`nde fiziki mekân yetersiz
22 AĞUSTOS 2009 CUMARTESİ 04:18
0
1768
0
AA aa
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden 2008 Mart ayında geçici olarak alınan binada yaşanan fiziki yetersizlik hastalara zor anlar yaşatıyor. Tadilatı yapılarak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak hizmet veren binanın fiziki olarak yetersiz olması, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Sürekli sıkıntıların yaşandığı hastanede, vatandaşların fiziki mekânın ihtiyacı karşılamadığını söylerken yetkililer ise sessizliğini koruyor.

Hastanenin fiziki yapısından dolayı bahçede sıra beklediklerini belirten vatandaşlar, bu konuda çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

Yeşil kartlı hastalara Çekim, kron köprü, Total ve Porsiyel, Protez, Dolgu, Kanal tedavisi, Diş temizliği, gece plağı ve bunun gibi hizmetler veriliyor.

Yapılması planlanan hizmetlere bu defa yer sorunu engel olmaya başladı. Fiziki yapı yetersizliği yüzünden, diş hastanesi tam anlamıyla verimli olamıyor. Fiziki mekân yetersizliği dolayısıyla hastanede olması gereken kadro tamamlanamadığı gibi, hastaların yoğun olduğu zaman bahçeye kadar kuyrukların oluşması dikkatten kaçmıyor.

“Kış ayları çileli geçiyor”

10 klinik ile hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Hastane yapısının küçük olmasından dolayı, hastalar koridor ve hastane bahçesinde beklemek zorunda kalıyor.

Hastanenin daha geniş bir yapıya kavuşturulması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar: “Diş sağlığı için hastaneye geliyoruz, tedavi için bahçede sıra bekliyoruz. Kış ayları yaklaşıyor bu sorun daha da derinleşecek. Önümüz kış, burada tedavi olmak için gelen hastalar nerde bekleyecekler. Hastane yetersiz, her ne kadar hizmet verilmeye çalışılsa da, fiziki yapı yeterli değilse o hizmet bir işe yaramaz. Karda kışta, yağışta hasta sıra beklerken dışarıda kalabilir mi? Hasta olanların kalabileceği, artı dinlenebileceği yer olmalı. Bu bina yetersizse yeni bina tahsis edilsin. Bingöl'e bu hastane yetersizdir” dediler.

Hastaneye ait bahçenin, hizmet binasına dâhil edilmesi gerektiğini vurgulayan Vatandaşlar: “Ya şimdiki hastanenin bahçesinde hastaneye dâhil edilsin, yâda yeni şehir ek binası diş hastanesine dönüştürülsün. Sonuçta bu konuda çözüm bulunması gerekir. Biz vatandaş olarak mağduruz. Tedavi olamıyoruz. Daha doğrusu tedavi olmak istese de yer bulamıyoruz. Hastane küçük,  hasta sayısı fazla, buna cevap olabilecek bir yapı olmalı” şeklinde konuşarak hastanenin fiziki yapısının yetersizliğinden şikâyet ettiler

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın