KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2026 Salı
°C

Ağız kokusuna karşı elma

Sağlıklı beslenme konusunda bir çok faydası bulunanelmanın, ağız kokusunu giderme konusunda da favori olduğu belirtildi. Elma ağız konusu dışında bakın nelere faydalı:

Ağız kokusuna karşı elma
30 EKİM 2006 PAZARTESİ 11:06
0
1242
0
AA aa
KBB Uzmanı Opr. Şenol Civelek, içerisinde birçok mineral ve vitamin bulunduran ve su içeriği bol olan elmanın ağız kokusunu giderdiğini belirtti. Civelek, yemeklerden sonra yenen elmanın, çoğu zaman diş fırçalamak kadar etki yaptığını, çünkü elma çiğnenirken dişlerin arasının çok iyi şekilde temizlediğini vurguladı. Her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye eden uzmanlar, bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltan elmanın diğer faydalarını şöyle sıralıyor:

"Zayıflamak için: Elmada sadece 50 kalori vardır ve içindeki petkinden dolayı doyurucudur. Zayıflamak için mükemmel bir meyvedir. Düşük kalorili olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.

Kabızlık için: Öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler.

Bağışıklık için: Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremezler.

Dişler için: Yemeklerden sonra yenen elma, çoğu zaman diş fırçalamaktan daha iyi etki yapar. Çünkü elma çiğnenirken dişlerin arası çok iyi bir şekilde temizlenir.

Kolesterol için: Elmadaki petkin maddesi, zararlı kolesterolü düşürür; atardamarları koruyan faydalı kolesterolü yükseltir.

Kalp için: Elmadaki etkili maddelere yeni keşfedilen "phenylalanin" maddesi vücutta bulunan ve kalbin çalışmasında destek olan Q enzimini faaliyete geçirir.

Demir eksikliği: Demir, C vitaminiyle birleştiğinde organizma tarafından mümkün olduğunca iyi şekilde alınır. Elmada her ikisi de vardır."

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın