KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Ağar'ın türkçe olimpiyatları yorum

Bu yıl 8.'si gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nın açılış etkinliği İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı. Açılışa siyasetin eski isimlerinden Mehmet Ağar da katıldı..

Ağar`ın türkçe olimpiyatları yorum
27 MAYIS 2010 PERŞEMBE 09:11
0
2606
0
AA aa

Demokrat Parti eski Genel Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Türkçe Olimpiyatları için İstanbul'a gelen çocukları görünce gururlandığını dile getirerek, 'Buradaki manzara ve tüm dünyada yapılan eğitim faaliyetleri Türkiye'nin gücünün, büyüklüğünün ve kudretinin bütün dünyaya gösterilmesidir. Bunu iyi kavramak lazım' dedi.

Törene katılan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen çocukları gördüğünde etkilendiğini söyleyerek, 'Bu çok hayırlı bir hizmet, çok uzun zamandır takip ettiğim bir faaliyet. Türk kültürünün, geleneklerinin ve folklorunun dünyanın dört bir yanında yaşatılmasından daha mükemmel ne olabilir? Dünyanın en modern ve en önemli tanıtım yollarından birisi bu eğitim çalışmaları. Bundan dolayı benim çok hayırlı bulduğum bir çalışma… Bu manzarayı görmekten çok memnunum' diye konuştu.

Burada yaşanan manzaranın ve tüm dünyada yapılan eğitim faaliyetlerinin Türkiye'nin gücünü, büyüklüğünü ve kudretini bütün dünyaya gösterdiğini kaydeden Ağar, bunu iyi kavramak gerektiğini vurguladı. 'Kendi dar kalıpları içinde başı öne eğik bir milleti dimdik ayağa kalkmış bir şekilde dünyaya sunmak çok önemli' diyen Mehmet Ağar, olimpiyatlara katılan çocukların Türkiye'nin dünyadaki gönüllü elçileri olduğunu belirtti.

'Geçmişte izi, gelecekte sesi' olan bir ülke olduğuna inanan insanların var olduğu bir Türkiye'nin kanıtının bu çocuklar olduğunu dile getiren Ağar, 'Bu hizmetin büyüklüğü burada ortaya çıkar. Bunu görüp herkesin anlaması lazım' şeklinde konuştu.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın