KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu

TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
18 AĞUSTOS 2026 SALI 16:08
6
1767
1
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmî Gazete'de yayımlandı.

Karar kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda da görev değişikliğine gidildi. TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk görevden alınırken, Başkan Yardımcılığı görevlerine Ahmet Kutluğ Gayretli ve Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin atandı.

TOKİ'de 18 yıllık deneyim

1978 yılında Bingöl'de doğan Abdulvahap Afşin, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 2001 yılında mezun oldu. Afşin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Meslek hayatına özel sektörde başlayan Afşin, 2001-2008 yılları arasında çeşitli inşaat firmalarında mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

2008 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan Afşin, 2008-2011 yılları arasında uzman, 2011-2013 yılları arasında ise İhale Dairesi Başkanlığı Yapım İhaleleri Şube Müdürü olarak görev yaptı.

Konut ve kamu yatırımlarının ihale süreçlerini yönetti

Afşin, 2013-2026 yılları arasında TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü.

Bu süreçte TOKİ tarafından gerçekleştirilen konut, hastane, stadyum, kamu hizmet binaları ve çeşitli altyapı projelerine ilişkin yapım ihalelerinde önemli sorumluluklar üstlendi.

Metraj ve keşif çalışmalarının hazırlanması, ihale dokümanlarının oluşturulması, tekliflerin değerlendirilmesi ve sözleşme uygulamalarının yürütülmesi de dahil olmak üzere ihale süreçlerinin yönetiminde görev aldı.

Kamu ihale ve sözleşme mevzuatına ilişkin çeşitli toplantı, sempozyum ve kongrelerde katılımcı ve konuşmacı olarak da yer alan Afşin, TOKİ bünyesinde edindiği uzun yıllara dayanan deneyimin ardından kurumun üst yönetiminde görev üstlenmiş oldu.

Nisan ayından bu yana vekâleten yürütüyordu

Abdulvahap Afşin, Nisan 2026'dan itibaren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Vekili olarak görev yapıyordu.

Resmi Gazete'de yayımlanan son atama kararıyla birlikte Afşin'in TOKİ Başkan Yardımcılığı görevi asaleten netleşmiş oldu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119793)
19 Ağustos 2026 Çarşamba 00:31
Hayırlı olsun başarılar diliyorum inşallah Bingöl deki projeler hızlı biter fiyatları uygun olur. Yeni toki konutları da eklenirse Bingöl deki konut krizi de düzelir.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın