KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Afrin ile Kandil arasına hilal kuşak oluşturulmalı

TSK tarafından Suriye'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda hakkında açıklama yapan MHP İl Başkanı Nurettin Varol: Afrin ile Kandil arasında hilal şeklinde bir kuşağın oluşturulması da en büyük arzumuzdur.

Afrin ile Kandil arasına hilal kuşak oluşturulmalı
24 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 22:31
7
3984
0
AA aa

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bingöl Başkanı Nurettin Varol, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Türkiye-Suriye sınır güvenliği kapsamında başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

“Kimse nasihat vermeye kalkmasın!”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli liderliğinde teşkilatlar olarak, terör örgütlerine yönelik başlatılan harekâtı desteklediklerini ve son terörist temizlenene kadar bunun devam etmesi gerektiğini dile getiren Varol, harekatın gölgelenmesi maksadıyla yürütülen algı operasyonları için de eleştiride bulundu.

Varol: “Zeytin Dalı Harekâtı; Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye'nin kuzeybatısında Afrin Bölgesi'nde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için yapılan bir harekattır. Türk askeri bölgede hassas davranarak sivil ve yerli halkı, teröristlerin zulmünden kurtarmak için elinden gelen titizliği göstermektedir. Bu hususta hiçbir ülke Türkiye'ye nasihat vermeye parmak sallamaya kalkmamalıdır. Türkiye ne yaptığını bilen, sorunu yerinde çözmeye çalışan ve hiçbir ülkenin toprağında bütünlüğünde gözü olmayan kendi ayaklarının üzerinde durduğunu dünyaya gösteren ülkedir. Dünyada buna şahit olacaktır"

“Terör devletinin provaları yapılmaktadır”

Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye'nin güvenliği açısından büyük önem taşıdığını, harekete geçilmemesi durumunda Suriye topraklarında terör devleti kurulmasına seyirci kalınmış olunacağını dile getiren Varol; “Türkiye, şu anda sınırlarımızın diğer yakasından kaynaklanan muazzam bir tehdit dalgasındadır. Ordumuz tüm terör örgütleriyle savaş halindedir. Rabbim onların her zaman yardımcısı olsun. Suriye'de terör devletinin provaları yapılmaktadır ve Ankara'nın kuyusu kazılmaktadır. ABD bu duruma yardım ve yataklık etmektedir. Amanos Dağları Afrin'e açılan penceredir. Bu kapsamda Zeytin Dalı Harekâtı yıldırım gibi hainlerin tepesine inmiştir. Halep'in bu ilçesi terörizmin esaretinden kurtarılırsa Suriye'nin kuzeyinde hainlerin barınma ihtimali kalmayacaktır. Ülkemize yönelen tehditleri en aza indirmek amacıyla tesis edilecek hilal şeklindeki güvenlik kuşağı bir an önce sağlanmalı ve icra edilmelidir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
05.05.2026
14:37
Bingöl`de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki suça sürüklenen çocuklara yönelik düzenlenen söyleşide, milli atlet Yavuz Ağralı deneyimlerini paylaşarak gençlere rol model oldu.
05.05.2026
14:07
Bingöl`de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Bingöl'de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Karlıova'da etkili olan sağanak sonrası taşan Peri Suyu'na kapılan bir at, akıntıya karşı verdiği mücadeleyle kıyıya ulaşarak telef olmaktan kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın