KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Afet konutlarına 173 milyon

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) afet konutları projelerinde kullanılmak üzere 173 milyon lira ödenek ayrıldı. 6,9 milyon lira Bingöl ve Elazığ'daki afet konutları yatırımları için harcanacak.

Afet konutlarına 173 milyon
18 OCAK 2014 CUMARTESİ 00:03
0
4651
0
AA aa

2014 Yılı Yatırım Programından derlediği bilgilere göre hükümet, bazı bakanlıklar ve kurumların toplam 55 projesinde kullanılmak üzere 356,6 milyon lira ödenek tahsis etti.

En fazla ödenek 173 milyon lira ile AFAD'ın 11 projesine ayrılırken, AFAD'ı 61,5 milyon lira ile Milli Savunma Bakanlığı, 41 milyon lira ile Jandarma Genel Komutanlığı izledi.

AFAD'IN YENİ PROJELERİNE 78 MİLYON LİRA

AFAD için ayrılan 173 milyon liralık ödeneğin 46,7 milyon lirası 2011 yılından sonra başlayan projeler için kullanılacak. Bu kapsamda 39,8 milyon lira muhtelif yerlerdeki 6,9 milyon lira da Bingöl ve Elazığ'daki afet konutları yatırımları için harcanacak.

Öte yandan, bu yıl başlayacak projeler için yaklaşık 79 milyon lira ödenek ayrılırken, bu tutarın 71,5 milyon lirası muhtelif yerlerdeki konut, ahır ve altyapı projeleri için kullanılması öngörülüyor. AFAD'ın 2014 yılından sonraya kalan projeler için ayrılan ödenek 46,2 milyon lira oldu.

Bu arada, AFAD dışında kalan kamu kurumlarının çoğunluğu lojman yapımı ve onarımı projeleri için ayrılan ödenek 183,6 milyon lira olarak kayıtlara geçti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın