KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Adsm çalışanlarının sorunları çözülmeli

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Bilal Arslan, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiği belirtti.

Adsm çalışanlarının sorunları çözülmeli
23 KASIM 2015 PAZARTESİ 00:58
0
1664
0
AA aa

 Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin yanı sıra, bu alanda hizmet veren diş hekiminden hemşiresine kadar her kademede hizmet veren ağız ve diş sağlığı çalışanlarının, sağlıklı birey ve toplum olmamız için bütün güçleriyle, büyük bir özveriyle çalıştıklarını kaydeden Arslan, “2014 yılı verilerine göre, AB ülkelerinde 100 bin kişiye düşen diş hekimi sayısı ortalama 68, Dünya Sağlık Örgütü ortalaması 50 iken, bu sayı ülkemiz için 30'dur. Kişi başına düşen diş hekimi sayısının, ülkemizde de gelişmiş ülkeler düzeyinde olması hedefine yönelik adımlar atılmalıdır. Sağlık Bakanlığı 2014 Yılı Faaliyet Raporu verilerine göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan diş hekimi sayısı 7 Bin 640 iken (yüzde 33,2), tüm sektörler (diş hekimliği fakülteleri, özel ve diğer) itibarıyla toplam diş hekimi sayısı 22 Bin 996'dır. AB ortalamasının 1/3'ü kadar diş hekimi ile AB ortalamasının 3 katı hizmet üretildiği düşünüldüğünde, istihdam açığı ve iş yükü açıkça görülmektedir” dedi.

Ağız ve diş sağlığı konusunda toplumun yeterince bilinçli olmadığını belirten Arslan, şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlarımızın yüzde 90'ının ağız ve diş sağlığı sorunu olduğu göz önünde bulundurulduğunda, tedavi bekleyen hasta sayısına oranla yetersiz personel istihdamının, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde mevcut personelin çok fazla işi kısıtlı zamanlarda yapmak zorunda kaldığını görmekteyiz. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde çalışma şartlarının ağırlığı ve artan iş yoğunluğunun getirdiği fiziki ve psikolojik yıpranma, çalışma şartlarından kaynaklanan güvenlik riskleri, kimyasal, biyolojik, ergonomik tehlikeler çalışanların temel sağlık sorunlarındandır. Çalışma ortamlarının küçük, kalabalık, havasız ve gürültülü olması da çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz etkilemektedir.”

ADSM çalışanlarının sorunlarının en kısa zamanda çözülmesini gerektiğini kaydeden Arslan, “Hizmet sunumu için yeterli sayıda istihdamın sağlanması, çalışma standartlarının iyileştirilmesi, iş güvenliğinin sağlanması yüzde 70'ine yakını kas-iskelet sistemi rahatsızlığı çeken, yüzde 30'a yakını varis hastalığına yakalanmış ağız ve diş sağlığı çalışanlarının en büyük mesleki beklentileridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nın milletimizde bilinçlenmeye vesile olmasını diliyor, ağız ve diş sağlığı çalışanlarımızın başta yetersiz istihdam olmak üzere sorunlarının da en kısa zamanda çözülmesini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın