KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Adli yıl törenle başladı

2010 2011 adli yılı Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle açıldı. Törene, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, Adalet Komisyonu Başkanı Yakup Moğul, Bingöl Barosu Başkanı Avukat Erdal Aydemir, kurum amirleri ve yargı mensupları katıldı.

Adli yıl törenle başladı
07 EYLÜL 2010 SALI 09:50
0
2229
0
AA aa
Program Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı, akabinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'yla süren programda Bingöl Barosu Başkanı Erdal Aydemir günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

 

2010–2011 adli yıl açılışının ülkeye, adliyeye ve tüm yargı camiasına barış ve huzur getirmesi temennisiyle konuşmasına başlayan Baro Başkanı Aydemir: “Yeni adli yılın başlangıcıyla birlikte, adliye hizmetlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde verilebilmesi için yeni bir adliye binası ihtiyacı olduğu üzere yine gündemdeki başlıca sorunumuz olarak kalmaya devam etmektedir.
 
Yeni adliye binasının yapımı konusunda en yetkili kişilerce söz verilmesine rağmen yapımına başlanmamıştır. Adliye binamızın mevcut fiziki durumu, adli hizmetlerin yürütülmesinde yetersiz kalmakta ve artan ihtiyaçlara cevap verememektedir.

Personel ihtiyacının giderilmesi konusunda, yapmış olduğumuz uyarıların dikkate alınarak kısmen de olsa giderilmiş olması sevindiricidir. Ancak CMK'da avukatlar olarak yaşadığımız sorunlar, artarak devam etmektedir. CMK ücretlerinin bir an evvel, avukatlık asgari ücret tarifesiyle eşitlenmesi, ücretlerin zamanında ödenmesi ve avukatlarca yapılan giderlerin makul bir ücretle karşılanması gereklidir.

Yine ülkemiz gündeminde bulunan yargı reformu öncelikle yapılmalı, bu kapsamda Anayasa Mahkemesi ile HSYK'nın kuruluş ve işlevi konusunda yapılan anayasal değişiklikler kısmen olumlu olsa da mahkeme ve kurulun yapısı tüm iç ve dış etkilerden etkilenmeyecek şekilde çağa uygun, demokratik, katılımcı, hukukun üstünlüğüne dayalı, AB standartlarına uygun hale getirilmelidir” dedi.

 

“Darbe Anayasası Tümüyle Değiştirilmelidir”
‘Ülkemizde yakın bir zamanda referandumda oylanacak anayasa değişiklikleri ve bu değişiklikler neticesinde oluşan toplumsal yapı bir daha açıkça göstermektedir ki, bu darbe anayasası tümüyle değiştirilmelidir' diyen Aydemir: “ Anayasal metinler toplumsal uzlaşma sonucu oluşturulması gereken metinlerdir. Aksi durumda uzlaşmanın olmadığı, farklı toplumsal, siyasal, etnik ve dini grupların kendilerini anayasal metinde ifade edememesi halinde kaotik, çatışmacı ve çoğunluk tahakkümünün olduğu ve hiç kimsenin gerçek anlamda mutlu olmadığı bir toplumsal yapı oluşur.
 
Bugün tüm kesimlerce, Türkiye'nin çağdaş, Batı standartlarına uygun yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğu, ifade edilmektedir. O zaman bizce yapılması gereken yeni meclisin oluşumuyla birlikte tüm kesimlerin de görüş ve katkısı alınarak, anayasal vatandaşlığı esas alan, bireyi devlet karşısında koruyan, hak ve özgürlükleri tam anlamıyla güvence altına alan, yeni bir anayasa yapılmalıdır.
 
Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını öncelikle biz yargı uygulayıcılarının özümsemeyerek, kamu adına temel görevleri olan adaleti sağlama ve adalet dağıtıcılığını gerçekleştirirken her türlü siyasi düşünce, felsefik inanç, din, mezhep ve etnik ayrım gözetmeksizin bu işlevlerini yerine getirmeliyiz.
 
Elbette ki yargı uygulayıcıları olarak hâkimler, savcılar ve avukatlarda insan olup yetiştikleri aile, çevre ve toplumdan etkilenmeleri sonucunda siyasal düşüncelerinin ve tercihlerinin olması pek doğaldır. Ancak yargılama esnasında yargı mensupları kendilerine karşı bile bağımsız ve tarafsız olmalıdırlar. İnceledikleri dosyalarına hiçbir şekilde siyasal düşüncelerini katmamalıdırlar. Ülkemizin hava ve su gibi ihtiyaç duyduğu barış ortamının ve barışın sağlanması içinde, yargının tüm taraflarının üzerine düşenleri yerine getirmelidirler. Yasa uygulayıcıları yasaları yorumlarken, temel dürtüleri
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın