KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Aday adayları çözümsüzlük üzerine siyaset yapıyor

Merkez Mirzan Mahalle Muhtarı Orhan Burakgazi; mevcut yerel yönetimin sınıfta kaldığını aday adaylarının da bu çözümsüzlüğün üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

Aday adayları çözümsüzlük üzerine siyaset yapıyor
19 ARALIK 2008 CUMA 10:44
0
1356
0
AA aa
Mirzan Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Burakgazi, alışagelmiş siyasetin aşılması ve hizmet merkezli siyasi anlayışın oturması gerektiğini savundu. Geçmiş dönemden bu yana hep seçim öncesi hatırlandıklarını vurgulayan muhtar Burakgazi; mahallelerindeki sorunları yazılı ve sözlü olarak her seçim öncesi belediye ve milletvekillerine aktardığını, ama her seçim sonrası unutulduklarını söyledi. Şu anda özellikle AK Parti'ye yoğun bir başvurunun olduğunu belirten Burakgazi; “Hizmette kısır döngü aşılmalıdır. Biz muhtarlar halkın talepleriyle en fazla karşılaşan kişileriz. Halk bizden hizmet istiyor. Biz ise kurumların kapısında resmen hizmet dileniyoruz. Yerel yönetimin ne kadar başarılı olduğu yapılan çalışmalardan anlaşılır. Bir bakın yıllardır Bingöl'de ne yapılmış. Kenar mahallelerine hiç hizmet götürülmemiş. Bizim mahallelere üvey evlat muamelesi yapılmış”dedi.
“Aday adayları sorunlar üzerine siyaset yapmasın”
İl merkezinde bulunan tüm mahallerde yığınla sorunlar olduğunu kaydeden Burakgazi, “Aday adaylarının bu sorunları dikkate almaları gerekir. Yeni başkanın mevcut sorunları çözebilecek, donanımlı, şehir kültürünü bilen biri olması gerekir. Biz yıllardır seçimlerde bizi hatırlayan siyasilerle karşılaştık. Ne yazık ki yine aynı kaygıları taşımaktayız. Evet sorunlarımız var ve bu sorunlarımız üzerinden siyaset yapılmaması gerekir. Siyaset çözüm noktasında olmalı. Arkadaşım senin sorunun bu. Ben böyle çözüm üreteceğim ve dediğini uygulamalı. Yok efendim şu anda kaynak yok bilmem ne yok dememeli. Verdiği sözü tutan, mazeretlerin arkasına sığınmayacak birilerini istiyoruz ve somut olarak üretebilecek başkan istiyoruz. İlin sorununu gören, alternatif geliştirebilen, halkın içine girip sorun dinleyebilen kişiyi istiyoruz. Hizmet adamı istiyoruz. Sözde değil gerçek anlamda hizmet yapabilecek kişiyi istiyoruz” dedi.
 “Çöpü bize verin, biz toplarız”
Mahallelerinde çözümsüz kalan çöp sorununa da değinen Burakgazi; “ Benim mahallemde  20 gündür çöp toplanmıyor. Kışın gelmesiyle birlikte küllerde dışarı atılmaya başlandı. Maalesef gerekli hassasiyet gösterilmiyor ve yerel yönetim sınıfta kalmış durumda. Biz mahalleli olarak talep ediyoruz. Yapamıyorsanız bize devredin. Çöp toplama işini muhtarlıklara devretsinler, biz toplarız. Bir traktör ve iki işçiyle beraber mahallemde tek çöp bırakmam. Tekrar ediyoruz, yapmıyorsanız bize devredin” dedi.
Genel seçim öncesi milletvekilleriyle mahallerindeki sorunlarla ilgili görüştüğünü belirten Burakgazi, “ Seçim bittikten sonra unutulduk. Altyapı sorunundan kaldırıma kadar birçok sorun devam ediyor. Evet; bir yerel seçim var ve partiler çalışmalarına başlamış. Biz muhtarlar olarak hiçbir siyasi oluşumun içinde değiliz. Biz halkın temsilcileriyiz. Ben mahallelim adına şunu talep ediyorum. Bize hizmet getirin. Bu koltuğa aday olan bir başkan bu hizmetleri getirmeyi taahhüt etmiştir. Vaatlerini unutmamalıdır. Mahallemizde bulunan kasaran deresinin üstü açıktır hala. Üstü açık olan alan yaklaşık 200 metredir. Sözde bu alan kapatılacaktı ama maalesef kapatılmadı. Su sorunumuz her Yaz Mevsiminde  var ve bu önümüzdeki dönemde de olacak. Bu sorun çözülmeli. Değindiğim altyapı, çöp, su, yol, kaldırım gibi sorunların yalnızca benim mahallemin sorunları değildir. Bu ilimizin yıllardır çektikleri sorunlardır. Bu sorunların tümü seçim döneminde tartışıldı. Çözüm üretilecekti. Ama maalesef başka bir seçimde ancak bunları tartışabiliyoruz. Yani sonuçta herhalde konuştuğumuz bu sorunları 5 yıl sonra yapılacak seçimde tekrar konuşacağız” şeklinde konuştu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın