KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Aday adayından ilginç tespit

AK Parti Bingöl Belediye başkan aday adayı Selahattin Bayındır, AK Parti'nin olmaması durumunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde muhalif partinin mevcut milletvekili ve belediye başkanları sayısını en az ikiye katlamış olacağını iddia etti.

Aday adayından ilginç tespit
25 ARALIK 2008 PERŞEMBE 10:44
0
2388
0
AA aa
29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den Bingöl belediye başkanlığı için daha önceden aday adayı olduğunu açıklayan ilköğretim müfettişi Bayındır ile projeleri, hedefleri ve uygulayacağı yönetim anlayışı başta olmak üzere bir çok konu hakkında görüştük. Yaptığımız görüşmede öncelikle  Neden AK Parti? sorumuza cevap veren Bayındır ilginç bir tespitte bulundu. Bayındır : “İnsanoğlunun ihtiyaçlarının hiyerarşisini, bilimsel olarak ele alırsak ilk sırayı açlık içgüdüsü alır. Akabinde korunma, barınma, sosyal ihtiyaçlar gibi ihtiyaçlar başta gelir. İşte Ak Parti bu ihtiyaç sahiplerine gıda, yakacak ve diğer yardımları yapıyor. Yeşil kart ile sosyal güvencesi olmayan insanları tedavi ediyor. Bunlar temel ihtiyaçlardır, insan olan her bireyin asgari olarak yaşaması ve yararlanması gereken ihtiyaçlardır. AK Parti bu ihtiyaçları önemli ölçüde gidermeye çalışmaktadır. Bu muazzam proje ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden halkın büyük ölçüde teveccühüne mahzar olmuştur. Şu bir gerçektir ki, AK parti olmasaydı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde muhalif parti mevcut milletvekili ve belediye başkanları sayısını en az ikiye katlardı. Ak Parti doğru ve insani yaklaşımı sayesinde bu bölgelerde birinci parti olmayı başarmıştır” şeklinde ilginç bir tespitte bulundu.
Bingöl'de yaşayan her vatandaşın yaşam standartlarını yükseltmenin öncelikli hedefi olduğunu söyleyen Bayındır, “ Bingöl ilinin öncelikli sorunları olan; altyapı, ekonomik kalkınma, üretim ve beraberinde sağlanabilecek istihdam, çevre temizliği, sanayileşme, çarpık kentleşme, kentsel dönüşüm gibi belediyecilik alanında modern şehirleşme için çözülmesi elzem olan problemleri el birliği ile çözeceğiz. Bingölümüzü bölgesinde gelişmiş modern ve esosyal bir il haline getirerek Bingöllü hemşehrilerimin yaşam standartlarını yükseltmek öncelikli hedefimiz olacaktır” dedi.
Proje ve hedeflerini açıkladı
Proje ve hedeflerini sorduğumuz aday adayı Bayındır, en önemli projelerinin başında kentsel dönüşüm, aşağıçarşı mevkiinin değerlendirilmesi, yenilenmesi gereken tüm yol ve kaldırımların yapılması, Organize sanayi bölgesinin kurulması, şehrin genel temizliğinin azami ölçüde yapılması, şehirdeki çöp sorunun giderilmesi, çok büyük sıkıntı haline gelen konut sorununa çözüm getirilmesi gibi konu başlıklarının acilen çözüme kavuşturulacağını vurguladı. İlimizde kentsel dönüşüm planlarının yapılması konusundaki proje ile ilgili bilgi veren Bayındır; “Özellikle 22 Mayıs 1971 yılında meydana gelen deprem sonrası yapılan ve 2003 depremle birlikte şu anda son derece harap vaziyette olan 2 ve 3 katlı binaları TOKİ ile işbirliği yapılarak oturulabilir hale getireceğiz. Tüm mahallelerimizi yeniden gözden geçirip bunlardan taş ve toprak yapımı evleri yıkıp bunların yerine modern ve oturulabilir konutlara dönüştüreceğiz. Özellikle şehrin ilk yerleşim yeri ve dünyanın en güzel vadilerinden biri olan Çapakçur vadisinin iki yakasına (Aşağıçarşı) geniş parseller halinde mimari şaheser örneği villaları, ilde ve il dışında ikamet eden iş adamlarımızın finansı ile gerçekleştirip burayı bir hayal vadisi haline getireceğiz. yine bu vadinin ortasından akmakta olan Bingöl çayının iki tarafındaki kavak bahçelerini mesire yerlerine çevireceğiz” ifadesini kullandı.
“Konut sorununa kalıcı çözüm getireceğiz”
Modern şehircilik anlayışı çerçevesinde yeni konutların yapılması için gayret sarfedeceklerini belirten Bayındır, “Ekinyolu Mahallesi ile Simsor Köyü mevkiiarasındaki bölgeye, Mirzan Mahallesi'nin batı kısmına, Yeni Mahalle'nin Mazrafaki mevkiine, şehir mezarlığının batısında bulunan Kasman mevkiine modern konutlar yaparak halka ödeyebileceği uzun vadeli taksitlerle sunucağız. Bunun dışında yol, su, kanalizasyon temizlik ve bir belediyenin yapması gereken tüm hizmetler en kısa sürede çözüme kavuşturulacağının bilinmesini istiyorum” şeklinde konuşmasını sürdürdü.
“Sosyal, ekonomik kalkınma projelerimiz var”
Belediyelerin, altyapı, kentsel dönüşüm, çevre düzenlemesi, yol, su  gibi hizmetlerin dışında, sosyal sorunların çözümünde de birebir sorumlu olduğunu vurgulayan Bayındır; “Bu kapsamda meslek edindirme kursları açarak kalifiyeli elaman yetiştireceğiz. Tüm yaş gruplarına hitap eden çeşitli faaliyet alanları ve spor branşlarını barındıran sosyal tesisler kurmak, belediye tiyatrosu, sineması, halk müzeleri yapmak ve idame etmek ve yaptırıp işletmek, toplu sünnet ve toplu düğün organizasyonları yapmak, fakir cenazelerini meccanen kaldırmak, şehit ve asker ailelerine gerekli yardımları yapmak bizim ana hedeflerimizin başında yer alıyor” şeklinde taahhütlerde bulundu. 


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın