KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Adaklı'ya 194 konut yapılıyor

Bingöl'de 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen depremde Adaklı ilçesinde evleri yıkılan veya ağır hasar görüp de çeşitli sebeplerden dolayı konutları yapılamayan 194 hak sahibine yönelik yapılacak deprem konutları için yer tespiti toplantısı düzenlendi.

Adaklı`ya 194 konut yapılıyor
22 ARALIK 2010 ÇARŞAMBA 09:16
0
2729
0
AA aa

Adaklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda hak sahiplerine yapılacak konutlar hakkında bilgi verildi. Bingöl Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin tarafından hak sahiplerine deprem konutlarının yapılacağı yer ve işleyiş hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. 

2003 yılında meydana gelen depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören 194 hak sahibine yer sorunu ve bazı vatandaşların kendi toprakları üzerinde evlerini yaptırmak istemesi nedeniyle işlemlerin yürütülemediği belirtildi. Bu sorunların aşılması ve yer tespiti için hak sahipleri ile fikir alışverişi yapılması için toplantı düzenlendi. Toplantıda vatandaşlara açıklamalarda bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, yapılacak konutların 27 bin liraya mal olacağı ve 2 yıl ödemesiz, 18 yıl geri ödemeli olacağını söyledi.

Boğatekin, "Adaklı ilçe merkezindeki konutlar Ziyaret Tepe mevkiinde diğer mahalle ve köy konutları ise hak sahiplerinin topraklarında yapılacaktır. Kendi tapulu arazilerinde evlerini yaptırmak isteyen vatandaşların kendilerine ait en az 300 metrekarelik tapu ibraz etmeleri gerekiyor. Bu şartlara uymayanların konutları ise mahalle ve köylerde ekipler tarafından tespit edilen mevkilerde toplu olarak yapılacaktır. Yapılacak olan konutlar tek katlılarda 75, çok katlılarda ise 85 metrekarelik kullanım alanlarına sahiptir. Bu şartları kabul eden vatandaşlarımızın müracaatlarını yapmaları gerekiyor, yaptırmak istemeyenler de kaymakamlığa başvurup haklarından feragat edebilir" dedi.

Toplantıda hak sahiplerine de söz verildi. Hak sahipleri tarafından sorulan bütün sorular yanıtlandıktan sonra toplantı sona erdi. Toplantıya Adaklı İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Resul Antlı ile hak sahipleri katıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın