KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Açıkta akan kanalizasyon tehlike saçıyor

Kaleönü Elmalı konutlarında halk sağlığı Et Kombinası'nın atıklarıyla ve açıkta akan kanalizasyonun tehtidi altında. Kaleönü mahallesi Elmalı Konutları sakinleri mahallenin içinden geçen derenin sağlık durumlarını kötü etkilediklerini açıkladılar.

Açıkta akan kanalizasyon tehlike saçıyor
31 MAYIS 2006 ÇARŞAMBA 09:39
0
1558
0
AA aa
Geçen yıl yapılan Cezaevi, TOKİ Konutları ve Yukarı Simani semtlerinin tüm kanalizasyon suları ile Et Kombinası'nın atıklarının mahallenin içinde bulunan dereden geçiyor.

 

Konu ile ilgili görüştüğümüz Kaleönü Mahallesi Muhtarı Ali Balat, yıllardır kanalizasyonla iç içe yaşamak zorunda kalan mahalle sakinlerinin bu dertten kurtarılması gerektiğinin altını çizerek, derenin mutlaka ıslah edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Mahallenin kokudan geçilmediğini belirten Balat, “Tüm pis sular bu dereden akıyor. Bu çirkin görüntüler merkeze 5 dakikalık bir mesafedeki mahalleye yakışmıyor. Yetkililere defalarca başvurmama rağmen bir sonuç alamadım. Halbuki bu dere ıslah edilebilir. Kanalizasyon boruları döşenerek, derenin üstü mutlaka kapatılmalı. Çocuklarımız bu derenin dibinde yaşıyor. Yeter artık bu işe mutlaka bir çözüm bulunmalı.” şeklinde konuştu.

 

Belediye'nin bu işi çözmesi gerektiğini belirten Balat, eğer sorun çözülmezse konuyu Belediye, Valilik ve İl Çevre Müdürlüğü'ne götüreceğini yine çözülmezse, Ankara'ya kadar götüreceğini ifade etti.

 

Et Kombinası kesim yapınca derenin resmen kan deresine döndüğünü belirten mahalle sakinlerinden Mehmet Fideci, havaların ısınması ile birlikte mahallenin aşırı bir kokuya büründüğünü söyledi. Fideci, halk sağlığının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini belirterek yetkilileri konuya karşı duyarlı olmalarını istedi.


Bingöl Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
26.10.2026
20:31
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
Bingöl'ün Genç ilçesindeki 12 haneli Osmanlı Mezrası'nda, geçen yıl yapılan çalışmalar yol sorununu çözmedi. Yağışlarla çamura dönen yaklaşık 2 kilometrelik yolun mıcırla kaplanması isteniyor.
26.10.2026
19:37
12Bingölspor Alanya`da tur arayacak!
12Bingölspor Alanya'da tur arayacak!
Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 12 Bingölspor, 3. Eleme Turu'nda Süper Lig temsilcisi Corendon Alanyaspor'a konuk oluyor. Yeşil-beyazlılar, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da başlayacak mücadelede rakibini geçerek kupada adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Mücadele A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın