KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Açıkbaş: 'Kanser hastaları çözüm bekliyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 yaş altındaki Tip 1 Diyabet hastası çocuklar için sensörlü glikoz izleme cihazlarının SGK tarafından geri ödeme kapsamına alındığını duyurması üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş: 'Benzer bir kararı kanser hastaları da bekliyor. Bu konuda çözüm odaklı bir adım atılmasını bekliyoruz' dedi.

Açıkbaş:
10 ARALIK 2024 SALI 17:42
5
2050
1
AA aa

Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yaş altındaki Tip 1 Diyabet hastası çocuklar için sensörlü glikoz izleme cihazlarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme kapsamına alındığını duyurması üzerine açıklama yaptı.

Onbinlerce kanser hastasının mali durum yetersizliği nedeniyle ilaçlara erişememe sorunu yaşadığına dikkat çeken Açıkbaş; “Hasta ve hasta yakınları İmmünoterapi ve akıllı ilaç tedavisinde kullanılan ilaçların bedellerini karşılayamıyor. Eğer hasta tarafından açılan davada hasta lehine olumlu bir karar çıkmazsa bu ilacı kullanmak zorunda olan hastanın 1 buçuk yıl boyunca SGK'den karşıladığı ilacın ücretini ceplerinden karşılaması gerekiyor” dedi.

“Kanser hastaları ilaçları alamadıkları için ciddi sorunlar yaşamaktadırlar”

21. yüzyılın en yaygın görülen hastalıklarından biri olan kanser hastalığının tedavisi için halen kesin bir çözümün bulunamadığını belirten ve hastalığın tedavisinde pek çok yöntem kullanılmakla birlikte gelinen son noktada en etkili olanlar immünoterapi ve akıllı ilaç tedavileri olduğunu belirten Açıkbaş, şunları söyledi;

“Çağımızın yaygın ve kesin tedavisi halen bulunamamış olan hastalığı kansere yakalanan insanların ve yakınlarının aklındaki ilk sorulardan biri, son yıllarda geliştirilen ve geliştirilmeye devam eden bağışıklık sisteminin kanser hücreleriyle savaşmasını sağlayan bir tedavi yöntemi olan immünoterapi ve kanser hücrelerinin yayılmasını, ilerlemesini engellemeyi amaçlayan akıllı ilaç tedavilerine ücretsiz bir şekilde erişip erişemeyeceğidir.

İmmünoterapi ve akıllı ilaç tedavisinde kullanılan ilaçların pahalı olması nedeniyle ekonomik durumu iyi olmayan hastalar ve yakınları bu bedelleri karşılayamamakta ve çoğu zaman bu ilaçları alamadıkları için ciddi sorunlar yaşamaktadırlar.

Akıllı ilaç olarak bilinen ve etken maddesi Pembrolizumab olan Keytruda isimli kanser ilacının immünoterapide sıkça kullanılan ve birçok kanser türüne karşı etkili bir ilaç olduğu biliniyor. İlaç kullanılmadığı takdirde bölgesel tümörün büyüme riski ile birlikte metastaz yaparak başka organlara sıçrama riski de bulunuyor. Hasta tarafından SGK'ya karşı açılan davanda nihai karar olumlu yönde çıkarsa alınan ilaçların ücreti de hastaya ödeniyor ancak bu sürede hastaların birçoğu ilaca erişemiyor. Eğer duruşmadan olumlu bir karar çıkmazsa bu ilacı kullanmak zorunda olan binlerce hastanın 1 buçuk yıl boyunca SGK'den karşıladığı ilacın ücretini ceplerinden karşılamaları gerekiyor. Kür bedelleri oldukça yüksek olan bu ilaçların açılacak davalarda mahkeme süreci boyunca ortaya çıkan masraflar, hastalar ve aileleri için önemli bir mali külfet oluşturuyor."

18 YAŞ ALTI TİP 1 DİYABET ŞEKER ÖLÇÜ CİHAZLARI SGK KAPSAMINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 18 yaş altındaki Tip 1 diyabet hastası çocuklar için sensörlü glikoz izleme cihazlarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geri ödeme kapsamına alındığını duyurduğuna dikkat çeken Açıkbaş;

“Daha önce de Tip 1 diyabet hastalığı ile mücadele eden birçok aile evlatları için glikoz takibi cihazlarının geri ödeme kapsamına alınmasını istemişti bunun için verilen mücadele Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni düzenleme ile bu cihazların 15 yaş altındaki çocuklar için de temin edilebileceğini açıkladı.

18 yaş altı tıp 1 diyabet şeker ölçüm cihazlarının SGK kapsamına alınmasının önemli bir adım olarak görüyoruz aynı kararın kanser ilaçları içinde alınması belirli standartlar dahilinde maddi imkansızlıklar yaşayan vatandaşların da bu hayati sorunlarının çözülmesi gerektiğini düşüyoruz” diye konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112669)
11 Aralık 2024 Çarşamba 00:01
Allah senden razı olsun ve sanada Şafiî ismi hürmetine Şifalar ihsan eylesin inşallah
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın