KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Ab'ye uyarı: stratejik gaf yapma

Avrupa Birliği'nin limanlarını Rumlara açmayan Türkiye'yi cezalandırma kararına yönelik eleştiriler sürüyor. Washington Times gazetesi, kararın AB'nin çıkarlarına "hizmet etmediği"ni yazdı.

Ab`ye uyarı: stratejik gaf yapma
26 ARALIK 2006 SALI 11:59
0
1067
0
AA aa
Bu kararı, Avrupa'nın Türkiye'den uzaklaştığının bir işareti olarak yorumlayan Gazete, hatalı bir politika sonucunda Türkiye'nin Ortadoğu'ya sarılmasının "stratejik bir gaf" olacağı uyarısını yaptı.

Washington Times gazetesi, başyazısında Türkiye'nin AB sürecindeki son gelişmeleri değerlendirirken AB'nin yaklaşımını eleştirdi. AB'nin sekiz başlığını dondurma kararının Birliğin çıkarlarına hizmet etmediğini belirten gazete, bunun AB'nin Türkiye'den uzaklaştığını ima eden bir dizi gelişmelerden sonuncusu olduğunu kaydetti.

Türklerin "çifte standart" olarak algıladıkları bir politikadan duydukları hayal kırıklığının giderek arttığına işaret eden gazete, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin başarısızlıkla sonuçlanmasının Türkiye-AB ilişkilerine ve Türk Cumhuriyetine zarar vereceği uyarısını da yaptı.

ABD'li gazete, Türkiye'ye getirilen koşulların üyeliği engellemeye yönelik olması halinde bunun Türkiye'nin Doğu'ya yönelmesine yol açarak ters tepeceğinin altını da çizdi.

KIBRIS AB SÜRECİNİ ÇIKMAZA SÜRÜKLEMEMELİ

Kıbrıs sorununun çözümlenmesi zor olmakla birlikte Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde bir çıkmaz yaratmaması gereğine işaret eden gazete, Türkiye'nin bir seçim yılında bulunduğunu, AB'den gelecek bir tersliğin AB sürecinin başlıca destekçisi olan AKP üzerinde olumsuz bir yansımasının olacağına dikkat çekti. Gazete şunları yazdı:

"Türkiye, iki kutubun çekimini hissediyor: laik ve demokratik bir Avrupa ile dost olmayan, antidemokratik bir Ortadoğu. AB kapısını kapatacak görüntüsü belirginleştikçe Türkiye'nin daha İslamcı bir Ortadoğu'ya sarılması olasılığı da artıyor. Bu stratejik bir gaf ve Batı, bunun gerçekleşmesine izin vermemelidir."

ANKA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın